Strona 4 z 34 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 339

Temat: Felerny model 156 , czy one tak już mają wszystkie ??? AWARYJNOŚĆ !

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Teraz to dużo nie zaoszczędzisz na tym dizelku, także nie wiem gdzie tu w stosunku do paliwa oszczędność. Jak byś wrzucił benzynę w gaz to tak. Swoją drogą brzydkiej tej alfy nie kupiłeś, musisz zadbać i się pocieszysz jeszcze długi czas nią. Najważniejsze że trafiła w odpowiedzialne ręce. Wnioskując z twoich postów jesteś pedantem, więc dopieścisz Alfę i nie ma co narzekać. Ja też dużo powymieniać musiałem, i nadal wymieniam. O kosztach się zapomina jak się wsiada to tego auta i pojawia się banan na twarzy. Jeszcze nie jeździłem równie dobrze prowadzącym się samochodem takim jak Alfa 156. Jak się uporasz ze wszystkimi pierdołami to na pewno będziesz zadowolony i się nam pochwalisz swoją śliczną bellą. Kolego nie ma się co łamać, wiedziałeś co bierzesz, skoro się z "drechem" wymieniałeś. Największą satysfakcję Ci sprawi doprowadzenie jej do perfekcji. I tego Ci życzę. Pozdrawiam.

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

100% racji w każdym Twoim zdaniu Kolego.
    Dopieszczę po swojemu a relację z etapów będę zdawał na Forum ku uciesze mojej i Waszej.
    Salonówki z niej nie zrobię , ale będzie jej mało do tego brakowało

Zgodzę się również z bananem na twarzy - nieważne czy puka,stuka...,cieszę się jadąc nią.

Dzięki serdeczne Tobie i wszystkim biorącym udział w tym poście.

Użytkownik Rowerzysta Avatar jaroslaw200
    Mieszka w
    Malbork
    Auto
    alfa 156 sportwagon1.9 jtd 2000r

Domyślnie

Kolego nie martw się,na zawieche ci gościu dał a to najważniejsze,resztę powoli doprowadzisz do ładu.Ja też z mazdy przesiadłem się na alfę i też było parę problemów.

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Czyli nie pierwszy w Waszym gronie przeskoczyłem z Japońca

Miło wiedzieć.

Czekam z niecierpliwością aż mech przyprowadzi mi dziś moje autko , 4 dni bez jeżdżenia nim to stanowczo za dużo jak dla mnie , wieczorem poczuję radość

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Ja przeskoczyłem z Suzuki baleno i G vitara, oczywiście alfa bardziej awaryjna ale bez przesady cos tam dłubac trzeba w suzi nic. Ale ty chyba powinieneś zatytuować posta >>ale zemnie osioł!!! sory za szczerość

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Mnie tam ciekawi jak Ty to auto kupowałeś? Z zamkniętymi oczami? Ile za nią dałeś? Ktoś kto ją sprzedał musiał sie bardzo cieszyc.... ja tam zawsze wole dłużej poszukac, pooglądac, pojezdzic, potestowac i terz jeżdze, jeżdze i jeżdze

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał Tiestosclublife Zobacz post
    Salonówki z niej nie zrobię , ale będzie jej mało do tego brakowało
    Oj z takim podejsciem to mysle ze zrobisz
    Życze powodzenia
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Ej no panowie . Mało postów jest na forum o problemach "po zakupie" . On nie jest pierwszy. Ja w pierwszym roku włożyłem (aż się przeraziłem jak to zliczyłem ) prawie 7000pln... I tak jak ty ciesze sie bo silnik chodzi idealnie a w mrozy pali ze strzału . Zawieszka rzekłbym bardzo droga ale to należy raczej do normalnych wymian eksploatacyjnych niezaleznie od auta . Ale fakt faktem ,że aby się rozkoszować Alfiną trza na nią łożyć... Jak ktoś chce mieć ideal to zapraszam do salonu ... kupująć 10 latka trzeba się liczyć że się włoży kasy . A jak ktoś ci powie że nic nie robił ino lał to jeszcze gorzej bo to oznacza ,że to ty będziesz wkładał bo nic wieczne nie jest....Ja tam i tak nie płacze bo takiej frajdy z jazdy i tego przepychu sportowego wewnątrz auta nie da mi żaden inny dyliżans...

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    Ja przeskoczyłem z Suzuki baleno i G vitara, oczywiście alfa bardziej awaryjna ale bez przesady cos tam dłubac trzeba w suzi nic. Ale ty chyba powinieneś zatytuować posta >>ale zemnie osioł!!! sory za szczerość
    Alfa oślepia i ogłupia..... Stąd ten osioł...

---------- Post added at 20:14 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

Będę się starał , o ile mnie żona wcześniej z domu nie wyrzuci

---------- Post added at 20:14 ---------- Previous post was at 20:14 ----------

Dokładnie...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kacper_agh
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2.0 TS 1997

Domyślnie

No właśnie bawić sie jazdą, bawić sie samochodem , naprawiać coś tam samemu, dopieszczac, często oglądać, nie liczyć kosztów, nie przejmować sie tym co mówia recepta na szcześliwego alfoholika i przetrwać czasami chwile zwątpienia. ( ze może by kupić jakieś wozidło którym by tylko jeździć i nie grzebać)
    na kupiłem alfe przypadkowo, w ogole nie mając pojęcia, z komisu, tyle ze nie bita była. i potem się zaczęło ale nie żaluje, i mam nadzieje ze jeszcze troche nią pojeżdze. Wytwałości życze.

Zawiecha, hamulce, silnik i bedzie cieszyć
    Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
    Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96