Mam kłopot z parametrami oscyloskopu, próbowałam to ogarnąć, ale wszystko mi się miesza. Ugrzęzłam w tym na dobre kilka dni i nie mogę z tego wyjść. Ale bez tego znowu popełniam błędy na oślep oglądam wykresy, dlatego podjęłam próbę.
Nie wiem jakie były ustawienia w oscyloskopie. Potrafię je przestawiać, ale nie potrafię ich odczytać z wykresów.
Nie potrafię analizować widma.
Nie umiem też wielu innych rzeczy, ale nie będę może wymieniać.
Sama sonda może też dawać jakieś szumy, czy ustawia się jakieś tłumienie ich? Nie doczytałam się tego w instrukcji.
Czy można wyświetlić przebieg referencyjny, aby mieć porównanie?
Czytam instrukcję, dlatego, że był problem z tym sygnałem CKP w 147, poza tym są te ustawienia ważne, bo mogą stanowić źródło błędów i małej dokładności pomiaru. Tyle, że nadal nie wiem jak je ustawiać, pewnie wszystko można obliczyć, ale na razie nie wiem jak, ciężko mi przez te rozmaite wzory przebrnąć zwłaszcza, że nie widziałam nigdy jak się ustawia i po co. To trudne.
Panel Dx na początek. Też w 147 miałam pewne kłopoty z ustawieniem paneli, zmuszona byłam kombinować. Dlatego tak – co widzę na wykresach. W sumie nawet do końca nie znam warunków testu na podcisnienie w kolektorze ssącym?
Panel Px i skrypt Px jeszcze męczę się z wyobrażeniem sobie wszystkiego, do jutra skończę.
Właściwie to są pytania. Pytam na oślep trochę.
Dx.zip