jakbyś mi mógł powiedzieć które to węże byłbym wdzięczny. trochę tego tam jest...
no wlasnie trzeba sprawdzić każdy , tak sie nie da powiedzieć który...może jakiś jest nie na swoim miejscu albo całkiem nie podłaczony, trzeba szukać. Możesz sprawdzić też czy przepustnica sie domyka...
Jak ktoś ma LPG zamontowane to i Map sensor się znajdziea wtedy bardzo łatwo sprawdzić podciśnienie w kolektorze jeżeli posiada się kabelek do instalacji. Tak jest przynajmniej w Stagu.
Miałem falowanie na wolnych obrotach, zwłaszcza po rozgrzaniu a największe po zrobieniu jakiejś trasy.
Po trasie to potrafił zgasnąc na skrzyżowaniu.
Skończyło się po wymianie sondy i łącznika elastycznego na wydechu.
Było tak że najpierw mechanik wyciął mi łącznik bo nie wiedział co to jest a był nieszczelny i nie szło zaspawać, przy okazji uwalił mi do końca lambdę
Pojechałem do innego mechanika już z nową sondą i przy okazji założyłem nowy łącznik taki siatkowy pleciony uniwersalny.
Od tamtego czasu nie wiem co to falowanie wolnych obrotów.
Zaczął bym od wymiany łącznika, jak masz dziurę to sonda może głupieć.
V6 podobno bardzo wrażliwe na zmiany w wydechu jest.
Temat tej plecionki ruszę za 2 tygodnie kiedy przyjdzie do mnie kochana paczuszka z angli z ostatnim już elementem do budowy wydechu ssMoże coś się zmieni i taką mam nadzieje. A tym czasem w wolnej chwili muszę zająć się całym dolotem powietrza za przepustnica.
Czujnik położenia pedału sprzęgła wykreślamy z listy. Wczoraj zmontowałem i nadal to samo.
Tak samo z filtrem powietrza. Założony nowy wkład K&N i bez poprawy.
odswiezam kotletawpadlem na trop ;P ostatnio jak odpalalem silnik to zauwazylem ze po mocnym kilkurotnym pompowaniu hamulcem i przerwaniu, silnik przyduszalo identycznie jak przy dojezdzaniu do swiatel itd... co lepsze w momencie pompowania obroty silnika szly chyba rowniej niz fabryka nakazala z obrotami w granicach 700! Postaram sie nagrac w ktorys dzien ten efekt. Objaw - obstawiam nieszczelne serwo
W wolnej chwili sprawdzę to też u siebie. Dzięki za tropik.