Zamówiłem taką samą rurkę. Nie będę się bawił w spawanie.
Wszystko ok. W Warszawie wyciekło 70ml czynnika, na to wychodzi. W stacji spuszczono 580ml a nabito 650ml więc różnica dość spora.
Teraz jest ok i chłodzi, ale jakoś marnie. Mechanik w stacji nie mógł znaleść jakiegoś zaworu rozprężnego i to chyba jego wina, że słabo chłodzi ponieważ (tak myślę) na starym przewodzie była taka jak by zamknięta metalowa puszka i chyba o to chodziło mu. Na starym przewodzie mogło to być w lepszym stanie i stąd marne chłodzenie, ale i tak jest dobrze.
Dziękuję wszystkim za pomocMam nadzieję, że już nic mi nie wycieknie.
ta metalowa puszka to oddzielacz cieczy montowany na grubszej rurce czyli ssącej i przydaje się ale w wielu autach go nie ma a zawór rozprężny jest w ścianie grodziowej przy wejściu rurek do kabiny, i jeśli ma go uszkodzonego lub zabrudzonego to może kiepsko chłodzić ale to spec od klimy od razu stwierdzi patrząc na ciśnienia i temperatury ale widać że kiepski ten spec. jedź do naprawde dobrego serwisu chłodnictwa i klimatyzacji i pogadaj z chłopakami którzy się znają na takich terminach jak przegrzanie i dochłodzenie i niech ci sprawdzą twoją klimę.
Ostatnio edytowane przez czarek82 ; 29-05-2012 o 20:38
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.
Sam montowałem klime i żadnego zaworu nie widziałem :/
ten zawór wygląda jak w linku http://www.e-sklep-laser-sinex.pl/pl...matyzacji/2526
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.
Czyli wychodzi na to, że muszę kupić zawór rozprężny :/ Klima działa i działa bardzo dobrze, ale zawór widać wymagany. Mechanik wczoraj wskazał mi miejsce zaworu rozprężnego, ale niestety tam go nie ma.
Czy ten będzie dobry. Na wchilę obecną nie mam kasy na nowy
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...323211298.html
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 30-05-2012 o 10:30
Zawór rozprężny masz tuż przy parowniku, na tych rurkach, które lecą od parownika do grodzi. Jak wyciągniesz parownik to go zobaczysz. Masz go na pewno, tylko być może go nie widziałeś pod plastikami przekładając całą ta czarną skrzynię z nagrzewnicą itd.
Całą klimatyzację zakładałem od podstaw więc widziałbym zawór gdyby był.