Ja również miałem (mam) problem z wodą w zamku, ostatnio również po bardzo intensywnych opadach przy drzwiach z tyłu.
Problem załatwiam silikonem w sprayu (Den Braven) do uszczelek i problem wody znika na kilka miesięcy.
Ja również miałem (mam) problem z wodą w zamku, ostatnio również po bardzo intensywnych opadach przy drzwiach z tyłu.
Problem załatwiam silikonem w sprayu (Den Braven) do uszczelek i problem wody znika na kilka miesięcy.
Funny. Moja Julcia jest niby MY14, ale uszczelka stara... Jak wygląda jej wymiana? Trzeba bebeszyć od środka plastik klapy bagażnika, czy jest jakiś magiczny sposób?
Jak juz pisałem wystarczy stara uszczelke zmiękczyć sprayem silikonowym do konserwacji gumy nie ma potrzeby wymiany...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Jak już inni pisali zmiękczanie sprayem silikonowym albo nie pomaga albo pomaga na krótko. Przyklejenie starej lub wymiana na nową to trwałe rozwiązanie. Psikanie sprayem raczej nie zwiększy objętości gumy a właśnie to jest głównym problemem tej nieszczelności co widać też na zamieszczonych przez kolegę zdjęciach obu uszczelek
W moim przypadku problem wody w zamku zniknął po wymianie uszczelki na nową plus dodatkowe jej uszczelnienie chyba było to szczeliwo do uszczelniania misek olejowych Wurth.
Mam I ja wode przy zamku w bagazniku,ale wydaje mi sie ze moze byc to winny spojler klapy bo byl malowany w ASO ,mial male ryski .Nie wiem jak bylo przed malowaniem bo auto mialem tylko 3 dni,czy jest mozliwosc ze cos spaprali podczas montazu tego spojlera,czy to jednak to ta uszczelka wycieraczki niby pod nia jest sucho a wczoraj padalo I nie wiem czy by tak szybko wyschlo ,spryskalem dzisiaj wszystkie uszczelki spreayem silikonowym ,zobacze co sie bedzie dzialo .Mysle jeszcze nad zasilikonowaniem tej uszczelki wycieraczki ,jezeli to nie pomoze to pewnie pojade do ASO