Albo masz znaczek właściwy z modelem silnika albo w ogóle go nie masz - kwestia jak kto chce. Dla mnie głupotą jest posiadanie znaczka np dużo niższego silnika niż jest w środku. Buractwo !![]()
Jeszcze raz przypomnę pierwszy post
ROZWAŻAMY TYLKO FABRYCZNE I ADEKWATNE DO RZECZYWISTOŚCI OZNACZENIA
żadne cwaniactwo z oznaczeniami mnie nie interesuje.
Ja w swojej 145 Edizione Sportiva miałem silnik 1.4 T. Spark.
Auto wyglądało rewelacyjnie, ale poprzedni właściciel nie wytrzymał i wydłubał z klapy 1.4, zostało tylko T.Spark. Wdg mnie bardzo dobrze, przechodzień mógł się tylko domyślać co siedzi pod maską…
Teraz mam pełny pakiet: 147, znaczek Ducati Corse oraz Q2. I tak 99% społeczeństwa nie wie o co chodzi… Chwała, że nikt nie naklejał JTD, chociaż po usunięciu DPFa dymek puszcza…![]()
Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
Jest: Maserati GranTurismo 4.7 S, Seat Leon 5F Cupra, Toyota Yaris IV
Witam Ducatiste!![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Bardzo ładny egzemplarz,ale nie widzę sensu naklejania oznaczenia "Super",bądź "Ti" (po FL) na auto,które fabrycznie nie było zaliczone do tych wersji.
Nie ma też potrzeby wprowadzania kogoś w błąd.
Marku,przyklej sobie fabryczne "166 3.0 V6 24V" i ciesz się swoją nową - Rosso Proteo'wską "Bellą".
3.0 bardzo dostojna pojemność,jest się czym pochwalićNiech wiedzą!
Tak dla sprostowania to wersja super nic nie oznacza. To określenie wersji bazowej auta ale i tak konfiguracja była indywidualna i dowolna. Były zarówno biedne wersje super i na pełnym wypasie progresion. TI to już co innego.
Wersja bazowa...W takim razie każda byłaby wersją "Super",a tak nie było i nie jest. Wersja "Super" miała chociażby ładną czerwoną skórę.
Zatem coś "to Super" oznaczać dla Włochów z Milano musiało
A jeżeli wg. Ciebie takie oznaczenie może być na byle której 166,to może i ja "przykozaczę" i też sobie nakleję.![]()
To nie tak. Był o tym temat nawet z jakimiś tabelami z tamtych lat. Chodzi tu o to że np super miała bazowo skórę albo navi i nic poza tym. Resztę się dobierało. Wiem z doświadczenia że moja poprzednia jako progresion nie miała tylko skóry i ksenonów. Reszta była. Nie jednej super tego brakowało co ja miałem. Z kolei obecna to też progresion i miała tylko ksenon i navi. Tylko. Fotochrom i składane lusterka dokładał już poprzednik. Nawet ręczne fotele. Czyli dwa progresiony a skrajne wyposażenie. Tak więc czy super czy progresion/dystynktive to jeden grzyb. Możesz sobie dokleić super i nikt, nawwet znawca nie dojdzie do prawdy do póki nie sprawdzi vin.