A u mnie padła pompka. A podejrzewałem spryski :<
Opisze moją historię z dyszami spryskiwacza. Jak kupiłem Alfę to nie miała dysz spryskiwaczy (jakaś cholera je zaiwaniła czy cuś) więc zamówiłem oryginalne dysze i zabrałem się do montażu zanim podpiąłem przewody do dysz to coś mnie tchnęło i nalałem płynu i przepompowałem rurki samym płynem bo pomyślałem sobie że cholera wie ile tych dysz nie było i może syf jakiś tam jest. Po przepompowaniu podłączyłem przewody do dysz i zadowolony zasiadłem za kierownicą aby przetestować dyszki i moim oczom ukazał się obraz nędzy i rozpaczy ledwo ledwo płyn przez nie leciał i krew mnie zalewała coraz bardziej i kurde po pół godziny zabawy w przedmuchiwanie przetykanie tych cholernych dysz przez przypadek dmuchając ustami w dysze wciągnąłem powietrze nie odsuwając dyszy od ust i do ust wciągnąłem kupę śmieci które były w dyszy to samo zrobiłem z drugą dyszą i zamontowałem je z powrotem na podszybiu i sprawdzam a tu eureka wszystko działa jak ta lala. I do tej pory a już minęło ponad 2 lata działają bez zarzutu. Przepraszam że tak się spisałem ale tak już mam![]()
zmienione w końcu na mgłowe - różnica niesamowita, fantastycznie "moczą" szybętrochę jeszcze na dach leci, ale to jutro muszę trochę podpiłować w jednym miejscu jeszcze i powinno być ok
pozdr Paweł
od czego zamontowałeś mgłowe ?![]()
Zajrzyj tu kolego http://www.forum.alfaholicy.org/156/...tml#post778712
To ja potwierdze tylko wczesniejsza wypowiedz. Jesli nie chce sie komus pilowac podszybia.
Rewelacyjnie pasuje spryskiwacz od "pandy 2' - 12zł/szt. Wystarczy tylko podmienic. Trzy dysze - system regulacji jak w Alfie (ale po montazu nic nie trzeba ustawiac - fabrycznie laduje bardzo ladnie na szybe), nie ma problemu z wycieraczkami typu DIPP (Alfy walily mi w wiekszosci po wycieraczkach, a nie po szybie). Wyglad zewnetrzny tez taki jak w alfie. Co wiecej - spryskiwacz tez rozklada sie na 2 czesci i mozna wymienic sama koncowke (element wchodzacy w wezyk mozna pozostawic stary) i wszystko pasuje.