Filtry czyste, jak i pompka
Skąd ta pewnośc ze to regulator ? , dlaczego komputer nie wykrył o nim usterki ?
Filtry czyste, jak i pompka
Skąd ta pewnośc ze to regulator ? , dlaczego komputer nie wykrył o nim usterki ?
za to zdanie piwo Ci stawiam bo racje masz![]()
Tylko co gorsza ze jak wymienie a to nie to i pieniądze w błoto..
a jak to u przeciętnego polaka "nie przelewa sie"
Najprostszy test to chyba jazda z podpiętym fesem i monitorowanie ciśnienia paliwa wraz ze wzrostem obciążenia. Najlepiej zrobic sobie wykres i zapisac.
Wykręcales juz ten regulator?
Nie masz od kogo podmienic na 100% sprawny?
wykręcałem , wygląda jak nowyale może zmylic..
nie mam z kim zamienic..
właśnie, propo fes'u nie mam gdzie teraz aktualnie podpiąc
Witam serdecznie.
Niechce zakładać nowego tematu i tutaj napiszę.. otóż mam taki sam problem jak inni błąd P0191. autko samo mi zgasło podczas jazdy na wolnych obrotach i nie chciało zapalić ponownie. Jednak po paru próbach odpalił ale gdy dodałem gazu auto miało większe obroty gaśnie. Po podpięciu ciśnienie na wolnych obrotach było w granicy 405-420bar sięgało chwilami do 500. po skasowaniu błędu auto normalnie zapala ale pochodzi chwile " NA WOLNYCH OBROTACH" i samo zgaśnie, po ponownym uruchomieniu dodaję gazu i auto od razu gaśnie. Od czego mogę zacząć? jutro rano zobaczę w jakim stanie jest filtr paliwa- nie wymieniany- może to być przyczyną?
pomóżcie
Zacznij od filtra tak jak piszesz, może woła o wymianęSprawdź czujnik ciśnienia doładowania na kolektorze ssącym (wykręć i wymyj w benzynie ekstrakcyjnej).
A w ogóle, to możesz przeczytać sobie lekturę http://www.forum.alfaholicy.org/147_...ym_zrobic.html
dzięki malin2k5 za szybką odpowiedź i nakierowanie. dzisiaj rano wymieniłem filtr paliwa a następnie dobrałem się do czujnika który był cały w sadzy. po oczyszczeniu i założeniu jeszcze raz mi wywaliło p0191 ale po ponownym uruchomieniu auta pochodziło chwilę nabierając temperatury i wszystko wróciło do normy. ja na razie jeżdżęmam nadzieje że usterka nie powróci.
dzięki za pomoc
hej jeszcze raz![]()
mam pytanie
Jak zmierzyc cisnienie pompki paliwowej w zbiorniku bo pompuje bardzo długo i podejrzewam że to pompka
i jakie cisnienie ma wynosic ta pompka ?
Ciśnienie jakie daje pompa zasilająca można zmierzyć FESem. Zwróć uwagę jakie jest "Zmierzone ciśnienie oleju napędowego" po przekręceniu kluczyka w pozycję MAR, dopuszczalne to 2-3 bar (tak piszą eLearn), w praktyce powinno osiągać 6-8 bar bez problemu.
AR 155 1.7 TS '95 & AR 156 SW 1.9 16v JTD '03