Jeśli czytałbyś uważnie to zrozumiałbyś, że ustawienie o 1 ząbek do przodu na ssącym i 4 do tyłu na wydechowym to nie jest konfiguracja fabryczna, tylko akurat w tym przypadku konfiguracja najbardziej zbliżona do fabrycznej na której silnik chodzi prawidłowo.
Ewidentnie to Ty wyciągasz pochopne wnioski.
Jestem z Namysłowa, więc mamy do siebie nie daleko. Bywam czasem we Wrocławiu. Chętnie się z Tobą ustawię. Zaraz napisze pw.
O widzisz, to ciekawa sprawa, że również musiałeś przestawiać wałek aby było ok. (Wg kolegi SG0240 zapewne również nie potrafisz ustawić tego silnika). Więc wychodzi na to, że jeśli ustawiać rozrząd to na oryginalnych blokadach chyba... skoro na nie oryginalnych są problemy.
Z tą uboga mieszanką na jałowym myliłem się w takim razie.
Dysponujesz może czasami otwarcia i zamknięcia zaworów do tego silnika?
Czujnik zegarowy był. Na koniec przed odpaleniem wszystko było sprawdzone.
A ja wiem, że nie wytłukło. Silnik zrobił już niespełna 200km i chodzi prawidłowo.
Poza tym, powiedz proszę co mogłoby się wytłuc w sytuacji gdy pojawiały się wybuchy mieszanki w dolot? Ciekawi mnie bardzo Twoja opinia na ten temat.
W którym momencie jest nie spójnie, bo nie wiem?
O ile ja nie mogę, bo moje doświadczenie jeśli chodzi o mechanikę nie jest ogromne, o tyle osoba z którą po tych wszystkich ,,specjalistach,, forumowych i nie tylko zabrałem się za ten silnik mogłaby się poczuć urażona po tym jak podałeś przykład jakiś partaczy w moim temacie, poniekąd sugerując tym, że umiejętności brak jest w naszym przypadku.
Skoro kręcili silnikiem w lewo za koło rozrządu to może niech zajmą się pieczeniem chleba.
Nie róbmy z TS-a nie wiadomo czego. Nie jest skomplikowany. Rozrząd prosty i to bardzo.