Potrzebujesz taki
http://moto.allegro.pl/klucz-oczkowy...914598110.html
Potrzebujesz taki
http://moto.allegro.pl/klucz-oczkowy...914598110.html
Jutro jestem w sklepie po taki klucz
- - - Updated - - -
Wtryskiwacze w każdej V6 te same?
W ogóle - szukać tego wtryskiwacza chyba nie? Nawet nie wiem czy takie mam
http://allegro.pl/wtryskiwacz-wtrysk-alfa-romeo-166-2-5-3-0-2-0tb-v6-i2975179325.html
W R19 16V gdy kupilem ją za marne grosze (długa historia ale potem była perełka) miesiąc szukałem przyczyny dziwnych akcji z silnikiem - okazało sie że wtryski niby wyglądąły identycznie, a dwa były inne i dwa inne. Opór wariował (do tego wtrysk RENIXa, wtryskiwacze 2-3ohmowe benzynowe) i masakra była.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Nie wiem czy dobrze wszystko doczytałem,ale sprawdzałeś regulator ciśnienia paliwa?ktoś już tu chyba o nim wspominał.On może puszczać na membranie i paliwo dostaje się przez wężyk podciśnienia w kolektor ssący.Najgorsze jest to,że ciężko będzie go teraz sprawdzić jak nie kręci rozrusznikiem.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Myśle że ślad paliwa w obecnej temperaturze powinien zostac w wężyku - co nie omieszkam jutro sprawdzić jak alfa dotransportuje sie na garaż.
A do serwisu jeżdże tak!
CZAS START!
![]()
[QUOTE=maestro;1085637]A do serwisu jeżdże tak!
Oby był to "serwis" który sie zna na AR bo z silnikiem 2.0Tb musi się zajmowac jakiś kumaty mechanik.
Jak prowadzisz auto do kazika z osiedla to powodzonka![]()
[C
Póki sam nie wyczerpie możliwości diagnozy i naprawy to nie dam nikomu sie dotknąc do auta.
Ze wszystkimi autami które miałem nie jeździłem do mechaników. Z góry stwierdzam że znam garstkę ludzi którzy mają w ogóle pojęcie o swojej robocie. Niektórzy nadal uważają że do naprawy auta potrzebne są tylko odpowiednie narzędzia i powiedzmy dwoje ludzi. O patentach, komputerach czy innych wielu jeszcze nie słyszało
Tak czy owak. Dziś i jutro mam jedyne wolne w dni w nadchodzącym czasie. Jeśli nie bedzie diagnozy lub (najlepiej naprawy) to Alfa sobie postoi jeszcze...
Mam względne pojęcie nie tylko teoretycznie, myśle że wszystko co może też sprawdzić ktoś kto na codzień siedzi w AR czy włoskich furach - sprawdze też ja.
A co bedzie to sie zobaczy. Jesteś świadomym użytkownikiem auta. Jakbym nie miał żadnego pojęcia czy możliwości (jak w tym wypadku dobrze wyposażony garaż z kanałem) to bym kupił jakiegoś compacta popularnego![]()
Alfa chyba faktycznie chce ode mnie odejść.
Zawsze miałem "nietuzinkowe" auta, które lubily kaprysić na swój sposób.
Alfa stoi od soboty w garażu, temperatura stała ~+5stopni a ja maski nie moge otworzyć. Wajcha idzie do pewnego momentu a potem moge na dwie rece ciągnąc i nic. Z tego wszystkiego nawet do kanału nie zajrzałem bo to mi wystarczylo w sobote.
Jak to cholerstwo otworzyć?