W mojej identycznie, temperatura około zera ale tylko przy większej wilgotności.
W mojej identycznie, temperatura około zera ale tylko przy większej wilgotności.
Dzisiaj zauważyłem ciekawe zjawisko z tymi światłami.
Wsiadam do auta, przekręcam kluczyk, światła świecą.
Kręcę rozrusznikiem, auto odpala, cofam kluczyk w pozycję MAR i przeciwmgielne już nie świecą![]()
U mnie takie zjawisko występuje jedynie przy dość niskich temperaturach (-10) i nie zawsze![]()
jak miałem 156 2003r po lifcie wnetrza miałem taki sam problem. W lecie nic ale od jesieni do wiosny non stop po odpaleniu z rana właczały sie tylne przeciwmgłowe. Napisałem zapytanie do działu technicznego Fiata ale nie byli w stanie udzielic odpowiedzi. Pan Marian z Fiat Auto Poland skierował mnie do ASO POL-CAR Poznan w celu zdiagnozowania tej usterki bo nie uwazam aby to było normalne ale niestety...... sprzedałem Alfetke i zmieniłem na Stilo. Tutaj tej przypadłosci nie mam
Ja mam z 2003r. lift wnętrza, po dobrym roku posiadania alfy tej zimy zaczęło mi się zapalać, ale po tym jak mi się spaliła jedna żarówka. Może to jest u mnie przyczyną jeszcze jej nie wymieniłemnie chce mi się
najpierw muszę się uporać z wymianą chłodnicy i termostatu na parkingu
![]()
Moja jest z 2002r, po lifcie wnętrza. Mam czujnik deszczu i zaparowanych szyb. U mnie się nie włącza.
Ale do szału doprowadza mnie klimatronik. Zwiększam siłę nawiewu to sam zmienia kierunek z przedniej szyby na nogi, jak zwiększam temperaturę przełacza kierunek nawiewu, jak osiągnie temperaturę też potrafi przełaczyć. Wiem że jest tryb auto na "2 diody" i na "jedną diodę" - ale najchętniej zgasiłbym obie. W ts z 98 roku jak ustawiłem tak było i był spokój, tutaj bez przerwy krece klimatronikiem zamiast drogi pilnować. Do dupy z tym automatem.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Do tego jeszcze temperatura 16,5 stopnia jest za wysoka na jazdę w kurtce, a "LO" za zimna, przy zmianie z LO na 16 i na odwrót przestawia się tryb nadmuchu więc w zimie jest albo zimno albo gorąco albo wnerwia ciągle kręcenie climatronikiem...
Ewentualnie można bez kurtki i marznąć przez pierwsze 5km zanim się nie nagrzeje ten genialnie niedogrzewający się diesel
Ale za to w lecie jest fajnie![]()
noo fakt .. z programowaniem klimy to lekko przesadzili ... zrobili wersję "dla amerykanów" zapominając, że auto bedzie jeździło w europienie da sie tego jakoś przeprogramować ??
![]()
Pozdrawiam - Brt
Ja mam alfe przed liftem i ze dwa razy na rok zapalają się tyły przeciwmgielne. Wydaję mi się, oprócz włącznika tych świateł steruje jeszcze nimi moduł komfortu poniewarz włącznik jest monostabilny (daje tylko impuls/sygnał) i coś musi ten sygnał podtrzymać a żeby światła świeciły.
u mnie także włącza się przeciwmgielne ale tylko w "brzydka pogodę" i klimatronik też czasem wariujewie ktoś jak go ustawić zeby zapamietał temperature po wyłączeniu silnika,bo gdy odpalam auto to temp. ustawia na 21 stopni i dmucha sobie lekko a chciałbym trochę mocniej bez regulowania.kiedys mi sie pare razy udało to zrobić ale chyba przypadkiem
![]()