Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Temat: H.i.d. ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Jak się chciało mieć auto z xenonem, to kupujcie lepiej doposażone wersje a nie później się okazuje, że pół Polski jeździ na zenonach i myśli, że jest lans...

Sam kiedyś miałem i szybko zdanie zmieniłem... Poza tym... Załóżcie sobie wszyscy te magiczne, podarowane od Boga HID'y i zobaczcie jak wygląda Wasz bubel za 200 zł a jak wygląda oryginalny xenon z samopoziomowaniem i spryskami. Ciekawe, który z tu wypowiadających się Panów chciał być taki dokładny i założył do swoich chińskich podróbek sampoziomowanie? No raczej się nikt nie znajdzie, bo jak "xenon" można mieć już za 200 zł to po co myśleć o czymś wiecej... uj, z tym, że w trasie świecicie jak choinka, oślepiając wszystko i wszystkich dookoła, jak w sumie, to macie git xenon Kiedyś xenon był dla wybranych i też świadczył o klasie samochodu. Teraz też świadczy.. ale oryginał.. bo HID jak dla mnie świadczy o ograniczonym myśleniu kierowcy o innych uczestnikach drogi.

HID'y to jest typowy wynalazek dla Polaków.. jak zrobić z normalnego auta, full wypas limuzyne. Tyle ode mnie, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem.

Pozdrawiam serdecznie

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Widzisz Szczepan jak rozejrzysz się na youtube zobaczysz dużo aut z USA gdzie mają HIDy i to naprawdę fajnej kolorystyki niebieskie,czerwone ,zielone poświaty.Tam prawo nie wnika pewnie w to a u nas całkiem odwrotnie państwo policyjne:|

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

wiesz... u nas prawo zabrania picia piwa w aucie z kluczykami w stacyjce... oraz przyciemniania szyb... za to dozwolona jest korekta liczników... ale tak to już w PL jest i to zupełnie inna bajka...

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Myślicie że hid-y są inne od ksenonów? HID to skrót High Intensity Discharge -ksenonową lampa, w której zachodzi zjawisko wyładowania o dużej intensywności.

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Spór jak w przypadku co lepsze benzina czy diesel ja wole diesla i hidy tez wrzuce a,że mam soczewkowe lampy w 159 więc problemu lepiej nie będzie.
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Ogier Avatar lukasz159
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 170KM i 380Nm :)

Domyślnie

"Szczepan"

Sam kiedyś miałem i szybko zdanie zmieniłem... Poza tym... Załóżcie sobie wszyscy te magiczne, podarowane od Boga HID'y i zobaczcie jak wygląda Wasz bubel za 200 zł a jak wygląda oryginalny xenon z samopoziomowaniem

Co ty kolego z tym samopoziomowaniem??? o kant dupy je otrzec bo i tak dziala przy starcie. Poziomuje strumien swiatla a dalej juz czy dziura czy dolek to i tak dupa z tego. Ja zaladowalem HIDY i nie zaluje.Jak masz soczewki to smialo zero oslepiania innych a widocznosc? Nie ma zarowki ktora by dala rade zarnikowi.
    Ostatnio edytowane przez lukasz159 ; 25-02-2013 o 22:17

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    polska
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0ts 2000r

Domyślnie

ja prawie codziennie sie mijam z takim land roverem http://otomoto.pl/land-rover-range-r...C27928201.html i co ma naje.... elektroniki samopoziomowanie i nic to nie daje bo nie idzie sie z nim minac bo oslepia tak ze szok. mowia niektorzy ze w zwyklych lampach hid oslepia. to zobaczcie w najnowszych autach audi czy innych markach z ori xeonami jak wala po oczach.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Dragos
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Stara 156 1.9 8v

Domyślnie

Zgadzam sie z Qlimax125 a jeszcze jak to wjedzie w jakiś dołek czy coś takiego to wali po oczach że bańka mała

Szczepan:
    "Jak się chciało mieć auto z xenonem, to kupujcie lepiej doposażone wersje"

To ja ci podam numer konta i dorzucisz mi do lepiej doposażonej wersji ok?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Szałek
    Mieszka w
    Mogilno ( kujawsko-pomorskie)
    Auto
    AR 156 FL 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Ja tam popieram Szczepana, ostatnio wracając właśnie ze spotu w Toruniu koleś na HIDach tak mnie oślepił, że mało do rowu nie wpadłem.

Moim zdaniem sprzedaż tego powinni zakazać, bo to jest jawne zagrożenie w ruchu. Jak ktoś chce mieć ksenon to niech kupi ksenon, a nie z gówna bat kręci...
    Np ostatnio w 'Uwaga pirat' zatrzymali kolesia w Alfie 146, HIDy miał. Zabrali dowód i zabronili dalszej jazdy, i tak powinno być !

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Dragos Zobacz post
    Zgadzam sie z Qlimax125 a jeszcze jak to wjedzie w jakiś dołek czy coś takiego to wali po oczach że bańka mała

Szczepan:
    "Jak się chciało mieć auto z xenonem, to kupujcie lepiej doposażone wersje"

To ja ci podam numer konta i dorzucisz mi do lepiej doposażonej wersji ok?

W Saxo chyba, nie było oryginalnie Xenonu, a Ty masz, że tak bronisz tych chińskich badziewi?

Jak nie masz na Alfę, to sobie kup coś tańszego. Uzbierasz na xenon - będziesz miał. Nie to trudno - typowy Polak... DAJCIE MI!

Do pracy... zarobisz, będziesz miał. Nikt nikomu nie rozdaje.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia