Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Temat: Zabudowa bagażnika 147

Użytkownik Rowerzysta Avatar Woda83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 V6

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    Tak na marginesie, nikomu nie ujmując.. trzeba przypomnieć że w pewnych kwestiach cena czyni jakość.. niech mi ktoś powie że w zakładzie CA zrobi taką samą/IDENTYCZNĄ skrzynkę jak moja za 300zł to lecę do niego i zamawiam.. samego materiału na to: żywicy, mat szklanych gramatury 450g i MDF poszło już koło 300zł.. a jeszcze nie skończyłem a kupowałem po hurtowniach, po kosztach.. a gdzie tu jeszcze robocizna i zarobek.. Także cena 500-900zł w Warszawskich zakładach CA jest całkiem realna jeśli o mnie chodzi..
    Zgadzam się z Tobą w 100%. Ja odkąd mam skrzynie nie wyobrażam sobie słuchać muzyki bez niej, ale zabiera sporo miejsca w bagażniku. Stąd decyzja, żeby pokombinować z zabudową. Ale...
    Po 1 300zł to nie 500zł
    Po 2 trzeba mieć
    - chęci
    - czas
    - narzędzia, wyżynarka, wkrętarka itp
    Po 3 nie użyje do niej głośnika High End-owego
    Po 4 auta nie mam zamiaru robić na zawody Car Audio

Dlatego opcja gotowiec za 300zł by mi bardzo odpowiadał.

P.S Pewnie i tak suma sumarum, skończy się na własnoręcznie zrobionej korzystając z Twojej realcji

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

No zgadza się czas i chęci najważniejsze po narzędzia to się zawsze po znajomych znajdzie.. a głośnik to trzeba dobrać odpowiedni.. ja uparłem się na RE Audio do tego stopnia że ściągałem go z USA.. ale aktualnie na Polskim rynku jest sprzedawany ten sam głośnik pod marką Excursion.. jest to dokładnie ten sam produkt kupiony przez hurtowego nabywce.. wyprodukowali specjalnie dla niego takie same głośniki jak RE z innym logo.. i są nieco tańsze i dostępne w PL.. mnie nie odpowiadała estetyka logo tej firmy choć cena kusi.. bo głośnik na forach jest uznawany za ewenement brzmieniowy w tym przedziale cenowym..

Ale wracając do wątka.. Dziś wkońcu zebrałem się! Dremel w dłoń, do tego przystawka górnowrzecionowa.. i frezujemy.. po około 1,5h zabawy mamy całkiem ładne mocowanie głośnika we froncie..

Jutro połączę to z wylewką.. i obudowa subwoofer powinna zmierzać do końca..

EDIT:

No dobra woofer uzyskał dodatkowe 3 mega warstwy żywicy i maty.. i myślę że na tym zakończe bo jest już całkiem gruba i ciężka się robi..

Podłoga ma już zrobiony otwór także progres powoli się powiększa

Dodatkowo zrobiłem wygłuszenie na całą podłogę.. narazie tylko przymierzone.. później będzie przyklejone jak kable zasilające przybędą..

Ostatnio edytowane przez wheelerwasp02 ; 28-04-2013 o 22:21
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

no i jak tam kolego ruszylo sie cos z twoja zabudowa? jestem bardzo ciekaw jak ci to wyjdzie.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Będzie większy update jakoś na dniach były opóźnienia.. po pierwsze majówka xD a po drugie musiałem zamówić kilka rzeczy..

Teraz już mam wielką stertę gratów.. Jutro pójdzie żywica do zrobienia schowka w podłodze.. Po jutrze trochę rzeźby z wooferem..

Od piątku do niedzieli planuje rozbiórkę auta, muszę sporo dupereli powymieniać i położyć nowe kable idące do bagażnika..
    Pozdrawiam Kuba

Użytkownik Pirat drogowy Avatar eRBe
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Fiat Stilo 3D 1.8

Domyślnie

Zapowiada się obiecująco Jaki wyjdzie litraż przy tym subie w takiej obudowie?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Litraż wyjdzie niewielki głośnik wymaga od 10 litrów w górę.. ale ponieważ jest to zabudowa która ma spełniać kilka funkcji.. czyli praktyczna ma być, ma grać i wyglądać również.. stąd kompromisy musiały być Radziłem się w kilku miejscach że w takim przypadku mam poprostu robić tą zabudowę i na końcu sprawdzić poprostu ile wyszło a ponieważ głośnik ma tylko 20cm średnicy to i tak zagra napewno byleby skrzynka była solidnie zrobiona..

Co do samej skrzyni na subwoofer.. to jej wymiary litrażowo wyjdą tak jakby zmaksymalizować subwoofer Bose.. przyciąłem go nieco na górze od kształtu tego od Bose bo mam tam regulacje twardości do gwintu i nie chciałem musieć wyciągać głośnika żeby przestawiać gwint.. Jakoś pogodziłem się z tym że będę musiał go wyciągać żeby żarówki zmieniać.. ale poza tym miał zajmować nie za dużo miejsca i tak też jest jak widać po fotkach..

Dokładnie niewiem jak ile wyjdzie litraż.. ale na koniec poprostu zaleje go wodą i zobaczę ile wejdzie ;D
    Pozdrawiam Kuba

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

No dobra jest update.. (ale pewnie będzie przerwa z powodu awarii jaką sobie sprawiłem)

Auto rozprute.. środkiem auta (z daleka od przewodów zasilających) obok tunelu pod wykładziną poprowadzone 3x2RCA sygnałowe do wzmacniaczy, było trochę pierdzielenia..

Dalej korzystając z rozprucia auta poprowadziłem przewody zasilające wzmacniacze..

Wycinanki w bagażniku ciąg dalszy..
    Podłoga już wygłuszona, oklejona.. i zrobiony stelaż pod sprzęty..

Przymiarka z podłogą

Wszystko pasuje więc robimy wylewkę

Wylewka wyjęta i musi stwardnieć potem szlifowanko i jeszcze jedna warstwa..

A ta gablotka będzie zamontowana na oparciu tylnej kanapy..

Pozdrawiam Kuba

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Wszystko fajnie tylko te blaupunkty nie pasują do kompletu

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Pirat drogowy Avatar eRBe
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Fiat Stilo 3D 1.8

Domyślnie

No ładnie Ci to kolego idzie A jaki zestaw odseparowany na przód dałeś? Ja właśnie myślę nad taką zabudową w Stilo u siebie bo ostatnio bardzo często potrzebny mi jest bagażnik przez co skrzynia dla mnie odpada Były seryjne suby w Stilo które dość fajnie uzupełniały scenę ale jednak może pokusiłbym się o coś a`la Rockford, RE Audio, JL Audio itp Czekam na dalsze efekty prac!

Użytkownik Pirat drogowy Avatar zip.pl
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 147 1.9JTD 8V NOVITEC

Domyślnie

Ty masz w drzwiach po dwa głośniki czy mnie się ino wydaje...

Kuba czyli kolejny krok to:

A dowiadywał się ktoś może ile kosztuje:

http://www.almar.koszalin.pl/miniatu...rki-hertz/135/
    Ostatnio edytowane przez zip.pl ; 14-05-2013 o 14:47
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 8V Distinctive "NOVITEC"

Pomogłem, podziękuj. Nie pomogłem.... też podziękuj.