No i jak walka z turbiną?
No i jak walka z turbiną?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
witam zainteresowanych
nie piszę konkretów bo ich za bardzo nie mam... jestem aktualnie za granicą i Ala stoi, czeka na swojego pana.
dobra informacja,
ciśnienie mierzone jest ok
przy okazji wymienione świece na denso irydowe.. turbo pojedzie do regeneracji jak wrócę
Wtedy dojdzie rozrząd, oliwa, filterki i duperelki
Zaglądam codziennie na forum, i oczywiście napiszę jak zregeneruje tą turbinę i napisze o efektach NAPEWNO!
I SERDECZNIE DZIĘKUJE ZA POMOC KOLEDZY!!!
Witam zainteresowanych
Wróciłem z obczyzny....do tematu wysłałem turbo do regeneracji a tu niespodzianka pan z firmy mówi że tam jest wszystko w porządku Mowi że to przez zamarzniętą odmę w, Ic dobra szklanka oleju! pewnie ten olej wraz w wzrostem ciśnienia doładowania trafiał(w sumie tam była dobra szklanka) do dolotu i spalał się razem z mieszanką, przy wymianie świec zobaczyłem iż byly ciut zaolejone.
Moje pytanie czy turbina po takiej przygodzie będzie trzymać olej?
Co znaczy trzymać olej? Turbinie nic nie będzie jak zasysała z odmy olej i pchała w kolektor ssący. Tylko ja bym się przyjrzał elektronice po drodze + czyszczenie. Przepustnica np.
[QUOTE=marek230482;1182684]Co znaczy trzymać olej?
chodziło mi czy dalej bedzie szczelna... czyszczenie gwarantowane pewnie i tak zanim wypali sie te resztki oleju pewnie Ala jeszcze sobie podymi![]()
Nic się turbinie nie stanie. A w tłumiku to na pewno zostanie. Ja po swojej niby wszystko przepaliłem ale następca jak zmieniał tłumik to mówił że stary był kilka razy cięższy![]()
a ile tak na oko zrobiłeś km aby przestała kopcić?
Marku a co sądzisz o wywaleniu kata pytam teoretycznie ma to sens?
Oj sporo. Z kilkanaście tys. Choć i dalej miałem wrażenie że czasem coś tam się uzbiera. I miałem rację bo następca do mnie dzwonił że ostatni tłumik był pełen dziadostwa - taki ciężki. Ale u mnie turbina puszczała długo, już taką kupiłem. U Ciebie to trwało krótko.
Nie wiem![]()
dzięki bede informował jak to się skończy
Pozdro!
Witam zainteresowanych
Autko złożone, po odpaleniu nagrzaniu i przejechana ok 30km wypaliły się resztki oleju w dolocie i nie kopci NIC! ! !
Przyczyna: Zamarznięta odma![]()
DZIĘKI ZA POMOC KOLEDZY
ps. Felgi ori telefony17" siedzą,pięknie wygląda z tym kolorkiemi tym silnikiem rarytas
nic tylko wybierac się na ZLOT
POZDRAWIAM