Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Temat: 159 roztrzaskana w wypadku - Ania z Tychów prosi o pomoc

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Rację masz, ale to już nie będzie niestety sprawa Ani (jeśli sprzeda jak jest), tylko handlarza, który to auto będzie sobie rzeźbić... zdjęcia są zrobione, wystarczy dodać VIN i każdy kto będzie chciał to znajdzie sobie tą sztukę właśnie tutaj.
    Auto z pewnością jest coś warte i na pewno będzie z nim coś robione- najlepiej jakby poszło na części. Chyba tyle na ten temat.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Rowerzysta Avatar tommi
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    Biała: 159 TI SW 2,4 JTDm , Niebieska: Impreza GT Turbo 2,0 MY00

Domyślnie

chłopaki nie przesadzajcie, to nie jest poważna kolizja, auto po normalnej naprawie nie starci nic ze swojego bezpieczeństwa.

Piszecie o naruszonej konstrukcji...to nie jest auto o konstrukcji ramowej, ze gdzies może czaić się uszkodzenie zagrażające bezpieczeństwu konstrukcji.
    Konstrukcja samonośna traci częsc ze swojej sztywności dopiero przy jej odkształceniach, gdy była np naciagana i straciła poważnie geometrię.
    A tu może nawet podłużnice nie są odkształcone...

Co innego elementy takie jak poduszki, kurtyny, ABS, VDC itp, te musza byc naprawione na w pełni sprawne a to juz u handlarzy różnie bywa...atrapy poduszek czy kurtyn i mostkowanie kontrolek nadal się robi.

Nie straszcie ludzi pozdrawiam

PS nie takie naprawy i odbudowy się robi w rajdówkach i auta dalej bezpiecznie śmigają między drzewami, kwestia tylko fachowości naprawy.

Blue....

"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Zgodzę się, ale za profesjonalną naprawę, taką jak rajdówki się robi, zapłata będzie przekraczać wszelkie granice rozsądku.
    Blacharz zrobi jak najtaniej, jak najszybciej.

Chyba, że naprawdę Ania znajdzie kogoś "dobrego i taniego", ale szczerze mówiąc nie chce mi się w to wierzyć...
    Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 12-08-2013 o 21:40
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Oj wiele osób odradza naprawę ALFIĄTKA- A ilu z nas ma auto po lżejszej przygodzie ? kupione za parę groszy jako bezwypadkowe - i zdziwieni że się psuje. Niech fachowiec obejrzy auto w realu i będzie wszystko jasne czy warto naprawiać czy nie, czy po naprawie nadawać będzie się do dalszej eksploatacji czy nie. Ja uważam że nie jest tak źle. Ale auto trzeba obejrzeć - a nie oceniać jej stan na podstawie fotek i domysłów. Macie zakład macie fachowca to podajcie to pomóżcie - a nie rozpisujcie się nad widocznymi fotkami. Dziewczyna prosi o pomoc w naprawie a nie o ocenę stanu technicznego na podstawie fotek.

Użytkownik Rowerzysta Avatar tommi
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    Biała: 159 TI SW 2,4 JTDm , Niebieska: Impreza GT Turbo 2,0 MY00

Domyślnie

AirAjti...niesty zgadza się, a "dobrze i tanio" to nawet po znajomości jest trudno znaleźć....

Blue....

"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Przypomnijcie sobie historię białej 159 SW, kupionej przez forumowicza w salonie, jako nowy samochód, który niestety zetknął się z tramwajem. Były zdjęcia na forum i auto po kolizji wyglądało lepiej niż ta opisana tutaj "9". Alfa była robiona przez ASO, koszty się nie liczyły, bo płacił ubezpieczyciel. Jednak mimo nakładu pracy i powrotów z reklamacjami, zanim samochód był taki jak trzeba trwało to bardzo długo, o kosztach nie wspominając...
    Zatem, czy z ekonomicznego punktu widzenia naprawa tej Alfy ma sens? Moim zdaniem raczej nie...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Mozna to stwierdzic bardzo latwo,gdyby bylo AC napewno poszlaby szkoda calkowita,wielu pisze ,ze mozna robic,ale innym razem jakby ktos wrzucil takie fotki i pytanie czy kupic i zrobic to byloby
    no takie auta to na zyletki,przez granice nie powinni tego przepuszczac itp
    A co do aut po kolizji oraz te tansze to czasem mniej sie psuja niz te z salooooooooonu
    A tej alfy moim zdaniem niema sensu naprawiac,pod wzgledem ekonomicznym

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Tak, jak wiele osob juz napisalo wszystko da sie naprawic, ale kluczowe pytanie, czy warto.
    Profesjonalna naprawa mojej 159 po lekkiej stluczce (zderzak, grill, maska, mocowania reflektorow, belka pod zderzakiem) kosztowala 5 tys (przy uzyciu oryginalnego, uzywnego zderzaka).
    Aniu, wez 2 - 3 oferty naprawy, sprawdz, ile Twoja Bella bedzie warta po naprawie i wtedy zdecydujesz.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał daro1906 Zobacz post
    Oj wiele osób odradza naprawę ALFIĄTKA- A ilu z nas ma auto po lżejszej przygodzie ? kupione za parę groszy jako bezwypadkowe - i zdziwieni że się psuje. Niech fachowiec obejrzy auto w realu i będzie wszystko jasne czy warto naprawiać czy nie, czy po naprawie nadawać będzie się do dalszej eksploatacji czy nie. Ja uważam że nie jest tak źle. Ale auto trzeba obejrzeć - a nie oceniać jej stan na podstawie fotek i domysłów. Macie zakład macie fachowca to podajcie to pomóżcie - a nie rozpisujcie się nad widocznymi fotkami. Dziewczyna prosi o pomoc w naprawie a nie o ocenę stanu technicznego na podstawie fotek.

Całkowicie się zgadzam, mało to chociażby tu na forum jest zainteresowanych Alfą za 20-25tyś zł. Jak myślicie z czego te ceny się biorą??????

Najlepiej podjechać do fachowca aby wycenił naprawę i wtedy decydowac co dalej.
    Nie jestem pewien czy na podstawie fotek można w pełni ocenić uszkodzenia, chyba że ktoś naprawdę jest fachowcem w tej dziedzinie.

A jako, że kilka samochodów dla siebie już sprowadziłem zza granicy widziałem jakie ciągną padaki, a w ogłoszeniu - igła Panie za 70% wartości.
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    156

Domyślnie

Polecam Astromobil w katowicach na Rzepakowej. Daja rade. Ale tanio nigdzie nie bedzie. Minimum 15tys

Tapatalk.