Zapodaj linka do tego interfejsu do sterowania radiem, bo ja albo mam nie taki jak trzeba albo jakiś inny problem, bo działają mi tylko 4 opcje.
Pozdrawiam.
- Rafał
Zapodaj linka do tego interfejsu do sterowania radiem, bo ja albo mam nie taki jak trzeba albo jakiś inny problem, bo działają mi tylko 4 opcje.
Pozdrawiam.
- Rafał
Podpinal ktoś czujnik wstecznego, który automatycznie uruchamia kamerę ? Jeśli tak to pod co się podpinaliscie ? Tam ma iść plus czy masa ? Tak samo czujnik ręcznego gdzie i jak oraz czy plus czy masa ?
Bo samochód to nie wszystko
Kupiłem to w sklepie stacjonarnym a jest to takie coś jak w linkach
http://www.tme.eu/pl/details/uni-swc...icy/connects2/
http://www.kawu.pl/pl/produkt/707/78...uni-swc.2.html
Ostatnio edytowane przez krzyhkrk ; 20-10-2014 o 19:54
Kupiłem radio navi 2din kruger km2003 i jak narazie jestem zadowolony z zakupy, ale dopiero będę podłączał nawi więc chciałbym się zapytać o podłączenie radyjka, wiem że jest na ISO więc z tym problemu nie ma, ale jak z resztą? Tzn z podłączeniem sterowania z kierownicy, hamulec, zasanoe anteny czy kontrola podświetlenia, no i czy idzie ominąć by odtwarzanie filmów i tv można odtwarzać podczas jazdy a nie tylko na postoju?
Witam.Posiadam ten właśnie interfejs
http://www.kawu.pl/pl/produkt/707/78...uni-swc.2.html
I stacje GMS 6501.
Radio jest naprawdę ok,wygląda w porządku,pasuje do wnętrza,jest funkcjonalna i stosunek jakości/ceny jest na +
Jeśli chodzi o sterowanie z kierownicy to jak na razie udało mi się zaprogramować 2 klawisze:/ nie wiem czemu ale innych nie wykrywa.Ustawiłem głośność + i - .Sprzedawca mówił iż 5 do 7 klawiszy można zaprogramować.nie wiem, gdzie błąd zrobiłem,czy to kwestia że coś źle podłączyłem czy po prostu tak to działa.Radio wyłącza się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki(bez adaptera radio nie chciało się włączyć gdyż na pinie zapłonu ACC nie ma w ogóle prądu)
Z samego adaptera jestem raczej średnio zadowolony bo zamawiałem dedykowany do 159 a dostałem w wolnymi kablami do wpięcia w kostkę iso.Co najlepsze w instrukcji jest pomyłka CAN H i CAN L są pomylone.Po instalacji zgodnie z instrukcją nic nie działało...Po zamianie jest ok.
Od adaptera wychodzi kostka do radia w formie jack.Trzeba go obciąć i podłączyć do radia.Czy kwestia ustawienia key A i Key B Key KEY(podłączany do kabelka w oplocie) może mieć z tym związek?
Jeśli ktoś ma jakieś info jak ustawić więcej klawiszy proszę o info![]()
Ostatnio edytowane przez entuzjasta159 ; 16-12-2014 o 09:27
A czy do podłączenia przycisków z kierownicy jest potrzebny interfejs? Sterowanie jest cyfrowe w alfie?
Tak.
Witam, po wyjęciu oryginalnego radia i odpięciu kostki zasilającej mam żyły jak na zdjęciu, sprawdziłem od lewej brązowy to + a drugi brązowy to - , a reszta?
Radio kruger km2003, próbowałem spasować ramki z allegro wraz z wkładem radia do alfy, ale niestety jest kiepsko nic nie pasuje. Wssystkie ramki do firmowych sprzętów, a nie wynalazków. Jak wy swoje radia te "wynalazki" dopasowujecie? Chyba trzeba będzie zwrócić radio. Pozdro
JPG.jpgNajlepiej zrób Kolego tak jak ja na załączonym foto. Ramka z kompletu z radiem, wypełniacz , szlifowanie na koniec malowanie i po problemie. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Arturek ; 31-12-2014 o 12:32