Strona 43 z 56 PierwszyPierwszy ... 333435363738394041424344454647484950515253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 552

Temat: Alfa Romeo Milano

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    ... nie można powiedzieć, że nie brałem pod uwagę wpływu na środowisko bo m.in. z tego powodu odpuściłem sobie poszukiwania 156 z busso...
    Całe szczęście, bo już byśmy się spalili, tak fundamenalnie zmieniłbyś środowisko, uff, będziemy żyć!

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Całe szczęście, bo już byśmy się spalili, tak fundamenalnie zmieniłbyś środowisko, uff, będziemy żyć!
    A tak tylko zalało Warszawę. To na 200% wina Żuczka i jego sadzomiota

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Podstawowy wpływ, nie można się nim przejechać i jeszcze długo nie będzie to możliwe a mam zasadę, że nie kupuje się samochodu w ciemno, nawet Alfa Romeo.
    Zaraz, zaraz, nie kupujesz samochodu w ciemno, bez jazdy próbnej, ale nie przeszkadza Ci to zachwalać tego modelu jak to dobrze jest wykonany, świetnie i pewnie się prowadzi, a osiągi są więcej niż wystarczające? Czyli co, wiara w testy internetowe istnieje do momentu gdy trzeba wydać własne pieniążki, a nie cudze?
    Poza tym mijasz się z prawdą, bo Junior EV już stoją w salonach m.in. w Ganinexie w Katowicach

Dokładnie, bo on zmienił samochód a ja nie. Dla niego fabryka wyprodukowała benzyniaka o dużej pojemności powodując obciążenie dla środowiska i emisję CO2, do tego ten nowy samochód przez kilkanaście lat albo i lepiej będzie znów obciążał środowisko dużą emisją. Miałem podstawy żeby mu wygarnąć. Jak ja zmienię samochód na kolejny o podobnej lub większej emisji będzie mógł mi zarzucić hipokryzję.
    Prawo to masz do własnej opinii i tylko tyle, a podstawy to masz, żeby ją zachować dla siebie, a nie wygarniać komuś, że wydał własne pieniądze niezgodnie z Twoimi oczekiwaniami.
    Tym bardziej, że sam stawiasz własne upodobania do marki, wyżej niż dbałość o środowisko, już nie mówiąc o kupowaniu starego JTSa

Zaiste coraz bardziej mnie zadziwia, do czego funboye ekologii uzurpują sobie prawa

Alfę 156 JTS kupiłem trochę dla frajdy, bardziej z sentymentu i nie można powiedzieć, że nie brałem pod uwagę wpływu na środowisko bo m.in. z tego powodu odpuściłem sobie poszukiwania 156 z busso. Zresztą nie robi ona dużych przebiegów.
    Citroen Ami wystarczył by mi do codziennego kręcenia się po mieście. 156 ma inną rolę u mnie, czasem zabiorę ją na krętą drogę, czasem w jakaś trasę. Jak się jej nie gniecie to na trasie zużywa jakieś 20 % paliwa więcej niż Giulietta, czyli emisja nie jest jakoś skandalicznie wyższa. Porównaj to teraz do wpływu na środowisko Twoich wyjazdów na tor.
    Nigdy nie czepiałem wpływu Twoich klasyków na środowisko czy Twojego zainteresowania sportem motorowym. Zalecałem Ci jedynie zamianę którego z codziennych środków transportu na elektryka bo to miało by realny wpływ obniżenie CO2 w Twoim gospodarstwie domowym a warunki do używania takiego samochodu masz idealne.
    Frajda ważniejsza od ekologii? A to Ci niespodzianka

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Zaraz, zaraz, nie kupujesz samochodu w ciemno, bez jazdy próbnej, ale nie przeszkadza Ci to zachwalać tego modelu jak to dobrze jest wykonany, świetnie i pewnie się prowadzi, a osiągi są więcej niż wystarczające? Czyli co, wiara w testy internetowe istnieje do momentu gdy trzeba wydać własne pieniążki, a nie cudze?
    Poza tym mijasz się z prawdą, bo Junior EV już stoją w salonach m.in. w Ganinexie w Katowicach
    Może i stoją ale nie ma zarejestrowanych. Przeinaczasz temat - to że taki Junior lepiej jeździ od Toyoty w hybrydzie to pewnik, do tego faktyczne nie trzeba robić jazd próbnych. Ja Toyoty w hybrydzie nigdy nie rozważałem, mam trochę wyższe wymagania.

Prawo to masz do własnej opinii i tylko tyle, a podstawy to masz, żeby ją zachować dla siebie, a nie wygarniać komuś, że wydał własne pieniądze niezgodnie z Twoimi oczekiwaniami.
    Wygarniam prosto z mostu co myślę a nie uśmiecham się słodko mówiąc co wypada, a myśląc coś zupełnie innego. Nie nawidzę zakłamania. Taki już jestem.

Zaiste coraz bardziej mnie zadziwia, do czego funboye ekologii uzurpują sobie prawa
    Nie uważam się za wielkiego miłośnika ekologii, po prostu przy decyzjach zakupowych biorę pod uwagę wpływ tej decyzji na środowisko. Nic wielkiego, każdy powinien tak postępować.

Frajda ważniejsza od ekologii? A to Ci niespodzianka
    Oczywiście, nie popadajmy w skrajności. Przecież nie zabronię Andrzejowi jeździć na tor Wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem.

Auto

Domyślnie

Może i stoją ale nie ma zarejestrowanych. Przeinaczasz temat - to że taki Junior lepiej jeździ od Toyoty w hybrydzie to pewnik, do tego faktyczne nie trzeba robić jazd próbnych. Ja Toyoty w hybrydzie nigdy nie rozważałem, mam trochę wyższe wymagania.
    Nie ma zarejestrowanych? Rozumiem, że dzwoniłeś w te miejsca i pytałeś o to?
    Nic nie przeinaczam, w tym temacie kilkukrotnie o tym pisałeś, nie tylko w odniesieniu do Toyoty. Poza tym to tylko Twój pewnik, bazujący na twoich przekonaniach i tym co wyczytałeś, ot tyle.

Wygarniam prosto z mostu co myślę a nie uśmiecham się słodko mówiąc co wypada, a myśląc coś zupełnie innego. Nie nawidzę zakłamania. Taki już jestem.
    Nienawidzę to się pisze razem, nie ma czasownika "nawidzić".
    Nienawidzisz zakłamania, a mimo to stawiasz własne upodobania dotyczące marki wyżej niż ekologię, jednocześnie wygarniając komuś, że nie spełnił swoim zakupem Twoich oczekiwań. Ty tak na serio?

Nie uważam się za wielkiego miłośnika ekologii, po prostu przy decyzjach zakupowych biorę pod uwagę wpływ tej decyzji na środowisko. Nic wielkiego, każdy powinien tak postępować.
    I dlatego kupujesz starego JTSa dla frajdy, tak oczywiście mogłeś kupić Busso, ale dla ekologii tego nie zrobiłeś, jakoś trzeba sumienie oszukać
    Jak oceniłeś wpływ tej decyzji zakupowej na środowisko?

Oczywiście, nie popadajmy w skrajności. Przecież nie zabronię Andrzejowi jeździć na tor Wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem.
    I tak dziwne, że mu jeszcze tego nie wygarnąłeś

A ja ani słowa nie pisałem o Andrzeju
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 24-08-2024 o 13:37

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Nie ma zarejestrowanych? Rozumiem, że dzwoniłeś w te miejsca i pytałeś o to?
    Nic nie przeinaczam, w tym temacie kilkukrotnie o tym pisałeś, nie tylko w odniesieniu do Toyoty. Poza tym to tylko Twój pewnik, bazujący na twoich przekonaniach i tym co wyczytałeś, ot tyle.
    Po co mam dzwonić skoro wiem, że nie mają demówek. Jak bedą mieli to pojadę się przejechać.

Nienawidzę to się pisze razem, nie ma czasownika "nawidzić".
    Masz rację, sorki, mój błąd.

Nienawidzisz zakłamania, a mimo to stawiasz własne upodobania dotyczące marki wyżej niż ekologię, jednocześnie wygarniając komuś, że nie spełnił swoim zakupem Twoich oczekiwań. Ty tak na serio?
    Moich upodobań nie stawiam wyżej od ekologii tylko staram się pogodzić jedno z drugim. Jakbym kupił Stelvio to mógłbyś głosić takie tezy.

I dlatego kupujesz starego JTSa dla frajdy, tak oczywiście mogłeś kupić Busso, ale dla ekologii tego nie zrobiłeś, jakoś trzeba sumienie oszukać
    Jak oceniłeś wpływ tej decyzji zakupowej na środowisko?
    Oczywiście dla środowiska wpływ busso w klasyku jest marginalny, ze względu na małe przebiegi. Przyznam jednak, że nie do końca dobrze bym się czuł wiedząc jak dużą emisję ma mój samochód i jeździłbym jeszcze mniej niż jts-em. Temat busso dobiła licha dostępność na rynku.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Ja pier..żuczek opierdo...sąsiada a sam kupił sobie benzynową Alfę dla funu

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Panowie dajmy spokój, gość nie jeździl ani nie pójdzie na jazdę próbną ani tym co krytykuje (vide wspomniana toyota) ani tym co zachwala i nigdy nawet nie otarł się o v6 busso ani 156. Jeździł jakąś lancią ypsilon 1.2 i tyle w temacie. "obawiał się" o egzemplarze tipo na jazdach próbnych majac w sygnaturze punto sporta, interesował się dusterem. Auta na calkiem przeciwnym biegunie. Przez takie osoby i ich fantazje forum schodzi na manowce i nic się sensownego w danym temacie nie można dowiedzieć, -zero wiarygodności. Akurat mam urlop w przyszłym tygodniu kumpel planuje się przejechać mg3 (dla przypomnienia hybryda 195 KM) podskoczymy do ganinexu albo do kierata w tychach i zobaczymy czy da się karnąć.
    No ale żuczek będzie pierwszy - za chwilę przeczytamy ze wlaśnie jechał juniorem i że wszystko co pisał jest prawdą: prowadzenie , niezawodność, jakość i wgl.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 24-08-2024 o 20:52

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Inny (na razie)

Domyślnie

Cytat Napisał AdiCarrion Zobacz post
    Ja pier..żuczek opierdo...sąsiada...
    Nie wiem za kogo trzeba się uważać, żeby opieprzać kogokolwiek za zakup czegokolwiek zgodnego z prawem.
    Pominę już, że każdy z nas ma prawo mieć swoje własne preferencje.
    Szczęka mi opadła.

Auto

Domyślnie

Po co mam dzwonić skoro wiem, że nie mają demówek. Jak bedą mieli to pojadę się przejechać.
    Nie dzwoniłeś, ale wiesz, że nie mają... To skąd w takim razie wiesz?
    Bo w PL zarejestrowane Juniory w EV już są

Moich upodobań nie stawiam wyżej od ekologii tylko staram się pogodzić jedno z drugim. Jakbym kupił Stelvio to mógłbyś głosić takie tezy.
    Oj Żuczku, nie odwracaj kota ogonem, żadne Stelvio nie jest tu potrzebne. Sam przyznałeś w jednym z wątków, że nie kupisz na razie EV, bo AR nie ma takiego w ofercie.
    Teraz już ma, ale coś czuję, że znajdzie się inna wymówka

Oczywiście dla środowiska wpływ busso w klasyku jest marginalny, ze względu na małe przebiegi. Przyznam jednak, że nie do końca dobrze bym się czuł wiedząc jak dużą emisję ma mój samochód i jeździłbym jeszcze mniej niż jts-em. Temat busso dobiła licha dostępność na rynku.
    Dlatego opieprzyłeś sąsiada, że kupuje nowoczesną benzynę zamiast hybrydy, która pewnie emituje i tak mniej niż Twoja Giulietta, a sam kupujesz starego, trującego JTSa dla funu

Ale pamiętamy, nienawidzisz zakłamania