przeciez przelacznik wraca do D a race zostaje wiec juz mikrostyk i tak nie mialby znaczenia juz po aktywowaniu.
jesli wraca na N to raczej myślę ze wykrywa jakis problem jakby za duze szalenstwo kol (spodziewa sie ze esp cos wyrowna a ono wylaczone ale nie do konca?) i wtedy przechodzi w tryb N co jest normalna sprawa jak komp wykrywa niestandardowe zachowanie kol (np hsmownia bez wlaczonego dyno mode). czyli masz nie do konca race dobrze zaktywowany. moze te dodatkowe bajty zmien na probe?
sam w końcu musze dobrze gdzies potestowac swoj race, jak narazie wlaczam i moge jechac ike chce ale nie wariowalem z nim jeszcze.
co do wrazen ze niby mulasty po race, podobno prdal hazu w race dziala liniowo a nie pidkrecony jak w dynamicu.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 05-08-2019 o 14:35
Wszystko było ok na wyświetlaczu ale suto nie przyspieszało
Zero reakcji na acc
Teraz zrobiliśmy tak samo i działa alfa
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To znaczy w którą stronę? Zmieniłem 88, 115 i 157 wg wskazówek [MENTION=79678]kozak[/MENTION]. Poza tym zmieniło mi się jedno ustawienie i nie pamiętam czy i gdzie można to przestawić: ręczny miałem tak ustawiony, że działał tylko wtedy, gdy pociągnąłem za ten śmieszny przełącznik ale żeby zwolnić wystarczyło ruszyć autem. A teraz tego nie mam, muszę "ręcznie" zwolnić ręczny. Jak ktoś pamięta gdzie to było to byłbym wdzięczny, nie musiałbym cofać się do instrukcji.
Edit:
K...a, chyba miałem pas niezapięty- oczywiście dotyczy to h. ręcznego.
Ostatnio edytowane przez prezes-tk ; 05-08-2019 o 15:40
cicho siedzialem ale was poprawie. edytujecie bajty a nie bity, w bajtach natomiast zamieniacie wartosci bitow.
zmieniacie bajt 88-y, w sumie jakby byc upierdliwym dalej, to MES jest troche tez tu nieprecyzyjny bajt 88y to nie bajt 88 tylko 87, autor MESa dal troche ciala bo w ekektronice i informatyce numerujemy od 0. a zeby jeszcze bardziej mylic to w MES zanim ruszy sie kursor w edycji hexa to pokazuje bajt 0 ale jak juz przedstawicie kursor na pierwszy to jest bajt 1 (a powibien byc 0). w kazdym razie w tych naszych instrukcjach uzywamy numeracji MESa juz dla ułatwienia (tzn zeby nie tlumaczyc dla swietego spokoju), nie lubię jednak braku precyzji i trzymania sie standardów numeracji czy nazewnictwa, bo to prowadzi do nieporozumien i bledow
A słuchajcie, jakie macie liczniki? Może to od wersji licznika zależy zmiana biegów... Tylko teoretuzyje, bo nie wiem czy to może mieć wpływ, że jednym działa innym nie...
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka