Temat: Co dziś zrobiłem dla swojej Belli ?

bartekgta147
    Gość

Domyślnie

A ja dzisiaj dla swojej 147 pomalowałem tłumik na srebrno - szary kolorek do tego jeszcze dorzuce jakąś delikatną końcóweczke na tłumik żeby sie zbytnio w oczy nie rzucała i będzie pięknie
    I jutro oczywiście jak co sobote kompletne sprzątanko

Użytkownik Rowerzysta Avatar tofik
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105 KM

Domyślnie

Dziś moja Alfa dostała nowe klocki i tarcze na tył, nowe linki ręcznego no i oba górne wahacze .

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał tofik Zobacz post
    ....no i oba górne wahacze .
    mmmmmm... moja też by chciała taki prezent dostać.... może chcesz jeszcze dla mnie dwa kupić ?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar fatfrog
    Mieszka w
    Żagań
    Auto
    159 1.9jtdm SW

Domyślnie

Pomalowałem kawałek pękniętego w tygodniu i pospawanego wczoraj tylnego zderzaka i wymieniłem 3 żaróweczki w środkowej lampie stopu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Współczuję.
    Błotnik do wymiany, żebyś sobie nie dał wcisnąć klepania i upieraj się przy oryginale. Powiedz, że jest oryginalny i kasę na oryginalny masz dostać! Nie podpisuj ugody (tzn, że zgadzasz się na zaproponowaną kwotę i więcej roszczeń miał nie będziesz...).
    Jeśli zaproponują Ci jakąś kwotę i nie będziesz zadowolony, poproś o szczegółową kalkulację naprawy - obowiązkiem ubezpieczyciela jest Ci ją dostarczyć i tam szukaj na czym chcą Cię przekręcić, zazwyczaj na stawce roboczogodziny oraz na tym, że proponują części zamienne nieoryginalne, na które Ty masz prawo się nie zgodzić.
    To tak pokrótce, bo przecież każda sprawa jest indywidualna...
    Żeby nie było, że OT. Zatankowałem, umyłem i wytarłem do sucha
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    dzięki za wskazówki, dzwoniłem do rzeczoznawcy i ma być między 11-12... auto dopieszczone doinwestowane, żadnych wgnieceń nie było, to Ci wjedzie ktoś i zniszczy... dam znać co i jak po wizycie

pozdr Paweł

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

GTV: Właśnie skończone zakładanie progów i sprzątanie wnętrza Mrrrrrrrrrrrr <3

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

no a ja w sumie zacząłem już wczoraj ale dziś miałem plany związane z wymianą górnych wahaczy - miałem bo niestety nie udało mi się wybić sworzni... ehhh. Wczoraj sobie wszystko ładnie spsikałem, dziś z rana wziąłem się do pracy. Wszystko szło gładko jak po maśle, nawet łącznik stabilizatora odkręciłem nie kontrując śruby. Przyszedł czas na sworzeń, myślę sobie eeee spoko ktoś tam pisał że dwa razy młotkiem uderzył i po zabawie - ahhhaaaaa 2 razy ???? Z prawej, z lewej, z góry z dołu, z zamkniętymi oczami, lewą ręką i nic... Aby rozładować emocje zrobiłem sobie spacer do pobliskiego mechanika - pożyczył mi ściągacz i widełki NO i NIC!!! Wielkie nic... Dodam, że mam tylko jeden młotek - w sumie nie za duży - zastanawiam się czy by nie kupić dwóch takich 3kg i zastosować patent na dwa młotki. Na koniec dodam, że na sworzniu nie mam już gumowej osłony, uderzając uszkodziłem gwint ale na szczęście w takim stopniu że po obcięciu brzeszczotem udało mi się wszystko złożyć w całość - i to tyle sorry ale musiałem się wypłakać... pzdr!!! PS. ale i tak sam wymienię te wahacze - nie dziś, nie jutro ale wymienię...

Użytkownik Romeo Avatar tomek921
    Mieszka w
    Częstochowa/Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD CF2

Domyślnie

Cytat Napisał pawciu87 Zobacz post
    jakaś k**** wymusiła pierwszeństwo i wjechała mojej żonie w bok... obdarte drzwi, błotnik felga... jutro ma przyjechać rzeczoznawca z warty(ubezpieczenie sprawczyni) ocenić straty... wie ktoś może co mówić, jak rozmawiać z rzeczoznawcą,żeby nie pójść w koszty na tej sytuacji... oraz jak to jest z wypłatą odszkodowania w Warcie? ehh
    Ja za takie coś: http://imageshack.us/photo/my-images/28/dsc00107bz.jpg/ dostać mam prawie 900zł, tylko ja mam bez klepania bo to tylko zarysowania nic więcej. U Ciebie poniżej 1400 bym nie schodził, a nawet więcej bo błotnik trzeba wyciągnąć i drzwi podklepać a to trochę roboty jest. Co do wypłaty odszkodowania, to w Avivie(ubezpieczenie sprawcy mojej kolizji) to zadzwonili i podali orientacyjny koszt na który się zgodziłem, i jak sprawca potwierdzi(do 2 dni roboczych) to do końca przyszłego tygodnia mam mieć kasę na koncie.

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał tomek921 Zobacz post
    dostać mam prawie 900zł,
    wg. mnie trochę mało... 900zł to może i na naprawę ale kto Ci odda kasę za to że przez kilka dni będziesz musiał jeździć komunikacją miejską, albo że miałeś w planach wyjazd, albo w końcu że przy sprzedaży auta możesz trafić na marudę któremu nie przetłumaczysz że to było tylko obtarcie... etc...

Użytkownik Romeo Avatar tomek921
    Mieszka w
    Częstochowa/Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD CF2

Domyślnie

Cytat Napisał 156X Zobacz post
    wg. mnie trochę mało... 900zł to może i na naprawę ale kto Ci odda kasę za to że przez kilka dni będziesz musiał jeździć komunikacją miejską, albo że miałeś w planach wyjazd, albo w końcu że przy sprzedaży auta możesz trafić na marudę któremu nie przetłumaczysz że to było tylko obtarcie... etc...
    Alfą jeżdżę normalnie, bo to tylko zarysowany lakier, fakt, że do podkładu, ale zagniecenia nie ma. Wiadomo 900zł to nie za duże pieniądze, ale spokojnie z kumplem za to wyremontuje sobie podłogę i odmaluje oba zderzaki i błotniki. A co do marud wytykających, że auto malowane to co na to poradzić, w Alfach widzą każdy defekt, każdy zaciek itp, ale w Passatach już nie choćby były złożone z 4 ćwiartek. Ostatnio byłem na giełdzie w Gliwicach sprzedać Focusa, obok nas stał Passat B5 i w słońcu na błotniku jak na dłoni było widać 4 duże zacieki bezbarwnego, cena była mocno wygórowana i ten Passat się sprzedał po godzinie :|