Strona 45 z 172 PierwszyPierwszy ... 35363738394041424344454647484950515253545595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1711

Temat: jaki wahacz górny

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Luck Zobacz post
    Pytam, bo taki mi założono w serwisie Alfy, nie u jakiegoś mechanika w szopie.
    na FV też masz opisane co ci wsadzili ?
    ile za to policzyli w serwisie ?
    z ciekawości pytam

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16v

Domyślnie

Cytat Napisał jasio79 Zobacz post
    Wrzuć link do tego sklepiku
    www.fiat-autoparts.com

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    na FV też masz opisane co ci wsadzili ?
    ile za to policzyli w serwisie ?
    z ciekawości pytam
    Wahacz AR159/Brera Prawy Przód Góra HR. HR to pewnie oznacza oznaczenia Hart jak się domyślam..
    Usługa wg mnie drogo, 100zł, ale pewnie zapłaciłem za wiedzę, chociaż cholera wie co rozkładali by się dostać do demontażu.
    Usługa trwała dwa dni bo niby sprowadzał wahacz choć miał na stanie TRW i w zasadzie mógł po ściemniać, że to oryginał czy jak ale powiedział wprost, że TRW jest do dupy, tylko pytanie po co to ma go dalej u siebie.
    Jak jesteś zainteresowany gdzie wymieniałem to na pw, bo na razie trudno być obiektywnym czy Hart jest dobry czy nie, dlatego zapytałem na forum o opinie. Gdzieś na forum czytałem dość dawno, że ktoś na Hart zmienił wahacz ale już nie znalazłem tego wątku.

Dodano po 8 minutes:

Ile trwa gwarancja na wahacz?
    Ostatnio edytowane przez Luck ; 26-06-2014 o 10:30 Powód: Dodano

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 159 jtdm 1,9

Domyślnie

osobiście nie polecam trw bo miałem z nim problem 2 razy pod rząd bił w gniezdzie (zle zaprasowane tuleje)na szczescie przyznali reklamacje może wadliwa partia, wymieniłem na sidema i spokój

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Ja natomiast wymieniałem na TRW w wrześniu ubiegłego roku. Do tej pory po przejechaniu prawie 50 tyś km nadal cisza. Nic nie puka, skrzypi. Po prostu cicho. Dolne również TRW, wymieniane 77 tyś temu. Podobnie jak góra, cicho.
    Wiec, albo ja trafiłem na ta lepsza partie, albo mam fuksa...raczej to pierwsze, bo jeżdżę dużo i to głównie po Polsce.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taczka464
    Mieszka w
    Ł
    Auto
    AR 159 1.9 8v + chip była , AR 159 TBI TI jest, Crosswagon + chip jest

Domyślnie

Panowie, dramat, dramat i jeszcze raz dramat. Zgiąłem gdzieś górny wahacz, lewe przednie koło poszło do przodu, co śmieszniejsze zauważyłem to dopiero w chwili gdy chciałem założyć sprężyny pro kity. Ok wymiana, koło wróciło na miejsce, do pełni szczęścia trzeba było wymienić dolne wahacze po obu stronach miały delikatny luz, a geometria była przede mną , ok wymienione geometria zrobiona wszystko ma byc git, ale nie jest. Stuki , mega stuki (żadnych przed wymianą ewenualnie minimalne na które nie zwracałem uwagi) przy prędkościach parkingowych i na choćby minimalnych nierównościach. W aucie dźwięk jak by się koło miało urwać, z zewnątrz dużo ciszej. Wachacze dolne Vema górny nie wiem, sksowali mnie za całość 1940zł, co robić? od czego zacząć?

Użytkownik Świeżak Avatar Lich
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 2.4 200KM

Domyślnie

Gdyby mnie spotkała taka sytuacja, zacząłbym od sprawdzenia górnego wahacza. Czy to są na pewno stuki? Czy bardziej skrzypienie?

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Cytat Napisał taczka464 Zobacz post
    Panowie, dramat, dramat i jeszcze raz dramat. Zgiąłem gdzieś górny wahacz, lewe przednie koło poszło do przodu, co śmieszniejsze zauważyłem to dopiero w chwili gdy chciałem założyć sprężyny pro kity. Ok wymiana, koło wróciło na miejsce, do pełni szczęścia trzeba było wymienić dolne wahacze po obu stronach miały delikatny luz, a geometria była przede mną , ok wymienione geometria zrobiona wszystko ma byc git, ale nie jest. Stuki , mega stuki (żadnych przed wymianą ewenualnie minimalne na które nie zwracałem uwagi) przy prędkościach parkingowych i na choćby minimalnych nierównościach. W aucie dźwięk jak by się koło miało urwać, z zewnątrz dużo ciszej. Wachacze dolne Vema górny nie wiem, sksowali mnie za całość 1940zł, co robić? od czego zacząć?
    Prawdopodobnie założyli Ci górne wahaczy z mniejszym swożniem, od wersji poliftowej albo TRW z wadliwej partii. Musisz sprawdzić na szarpakach czy styki dochodzą z górnych wahaczy.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taczka464
    Mieszka w
    Ł
    Auto
    AR 159 1.9 8v + chip była , AR 159 TBI TI jest, Crosswagon + chip jest

Domyślnie

górny nie był na 100% TRW
    co do przed-poliftowych będę dzwonił do niego w poniedziałek
    dźwigaliśmy go dziś na podnośnik czy aby napewno wszystko dokręcone i tak też było
    żadnych luzów
    czy mogą to być łączniki stabilizatora -zostały stare?
    ewentualnie łożyska w macphersonie ? po zdjęciu mogły się wysypać? ( nic się nie dzieje na postoju kręcąc max prawo lewo , żadnych stuków)
    co dziwne , hałas nie zawsze występuje- ( manewrowanie na parkingu,wolna jazda na wprost na nierównościach -nie zawsze, w jedną stronę stuki wracając tą samą drogą cisza. progi zwalniające , wzniesienia przy podjazdach, a prawdziwy koncert dzisiaj na kostce pod hipermarketem- wracając z zakupów na tej samej kostce cisza, zgłupieć idzie)
    stuki bo są to na 100% stuki ( nie skrzypienie jak stary tapczan teściowej ) nie występują powyżej około 50km/h , następuje cisza , przynajmniej takie odnoszę wrażenie.
    w poniedziałek szarpaki a najlepiej w dwóch niezależnych stacjach.

Użytkownik Embrion
    Auto
    mercedes w 124

Domyślnie

Ja skłaniam sie za regeneracja a tuleje zaloze od nich i zobaczymy
    http://poliuretany.olkusz.pl/pl/alfa-romeo_alfa-159
    jezeli bede musial robic dolne wahacze moze u nich dorobie tuleje daja 2 lata gwarancji
    A mial ktos wahacze Swaga? to dosc solidna firma
    Ostatnio edytowane przez alfasamiec ; 28-06-2014 o 20:23