Witam, u mnie jest podobnie jednakże moja "zołza" ma tendencje to powtórnego wypalania za np. 10km i poźniej spokój.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Witam, u mnie jest podobnie jednakże moja "zołza" ma tendencje to powtórnego wypalania za np. 10km i poźniej spokój.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Wiecie może jakie warunki należy spełnić żeby wypalanie się rozpoczęło?
Ostatnio miałem 102% zapchania, dłuższą chwilę jechałem na 5-tym biegu około 100km/h i regeneracja się nie rozpoczynała, (temperatura silnika 90 stopni, temperatura DPF ~ 280 stopni ).
Dopiero zrzucenie biegu na 4 i potrzymanie go chwile na w przedziale 3-4k RPM zapoczątkowało wypalanie.
Pytanie czysto z ciekawości.
Parametry wg DPF monitora.
Panowie , taka ciekawostka jakby to kogoś interesowało , stilo 120Mj :
średnie wypalanie dpf z pracującym egr - 700-800km
średnie wypalanie dpf z egr off - 1000km
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Super wynik
W 2.0 JTD takie wyniki nie są możliwe niestety.
DPF jest mniejszej pojemności chyba![]()
na to wyglada , miałem ten silnik w bravo sport i wypalanie co ok 400km , słabizna , jedyna zaleta że umiejscowili go tuz za turbiną i szybciej łapał temp do wypalania , ale właśnie , co na to turbina w dalszej eksploatacji ? , później dpfa wywaliłem , egr też u cinka , a na końcu auto sprzedałem
co ile masz wypalanie ?
Ostatnio edytowane przez sedici ; 24-11-2017 o 17:07
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Witam
U mnie DPF działał idealnie do momentu aż zrobiła się dziura w przewodzie przed intercoolerem.
Nim zauważyłem a jechałem po autostradzie, że coś jest nie tak samochód zaczął walić sadzą z rury i wyrzucił błąd dpf.
Po wymianie przewodu oraz skasowaniu błędu dpf wszystko wróciło do normy ale rura od wydechu nie jest czysta jak wcześniej i potrafi puścić bąka jak w aucie bez dpf.
Moje pytanie:
Czy to możliwe że DPF uległ uszkodzeniu, wypala się co 400-700 km.
Czy można jakoś wyczyścić filtr, wiem że są preparaty do paliwa oraz aplikowane do puszki dpf. Ktoś z was stosował proszę o opinię.