teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic
Dzisiaj założona nakładka na wydech zakupiona u misiu7911. Elegancko to wygląda, ale troszeczkę za bardzo wystaje.
Była:
159 SW 1.9 JTDm 120KM 2008r.
156 1.6 16V TS 2001
Naprawiona nieszczelność wydechu w 145.
Naprawione pare pierdułek wewnątrz. Naprawione lekko lampy. Uszczelnione wsio. Wymyte autko i przepalone ...
4 biegi pieknie podomykane do odcięcia ... coś pięknego dla ucha ...
147 powodów do zadowolenia
8:00 -> wymienione klocki hamulcowe z przodu![]()
Zatankowałem do pełna.
Oddałem dół dwulitrówki do szlifu.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Impregnacja skórzanej tapicerki
A u mnie weekendowy przegląd czystości - wczoraj mycie z zewnątrz, dziś czyszczenie wnętrza z drobnymi poprawkami wszystkiego co wpadło w oko. Środek odkurzony, dywaniki wyczyszczone wyglądają prawie jak nowe (jak na swój wiek), deska, tunel, boczki, mieszki wszystko czyściutkie. Dodatkowo opony trochę odżywione nabrały czerni podobnie jak podszybie bo się lekko rozjaśniło od słońca. Wszystkie uszczelki również odświeżone. Z rozpędu umyłem wszystkie szyby od wewnątrz i na zewnątrz. Na przednią poleciała "niewidzialna wycieraczka". Na koniec przeleciałem ze szmatką w komorze silnika bo się trochę wszystko ostatnio zakurzyło.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
dzisiaj odebrałem Alutkę od mechanika: wymienione filtry, olej Valvoline SynPower 5W40 + płukanka Millersa, oczywiście z pewnego źródła czyli od Pablo, zobaczymy jak to wszystko po czasie będzie współpracować; oraz uszczelnienie wycieku od wspomagania na szybkozłączach do chłodniczki, wymiana osłony przegubu
pozdrawiam Paweł
Dzisiaj moze nic dla niej nie zrobiłem - jeszcze bo zabiorę ją na spacerek, żeby się samotna nie czuła. Natomiast wczoraj wymieniłem jej filtry, rozrząd i płyny... Nawet mruczeć zaczęła ładniej![]()
- zamontowałem dzienne ledy
- odświeżyłem osłonę silnika
- umyłem komorę silnika
- wymieniłem płyn wspomagania
- wyczyściłem dokładnie zamek maski przedniej
(fotki poniżej w moim temacie)