Kolego Euroscan, jak – ja nie wiem. Ale dziękuję, że monitorujesz logi. I masz taki niezwykły dar przekazywania informacji.
No, na razie to dla banków mamy shft1 i shft2 i longFT 1 i 2.
Bo z longFT to może być różnie, jest dziwnie. Różne już były w GT i niskie, i było jak u kolegi Kurzyka, albo i lepiej i ten czas wtrysku jakoś nie zmienia się o jeden punkt longFT. Jak miałam longFT wysokie – to wtedy czas wtrysku był jak u kolegi Kurzyka powyżej 4 ms, ale u mnie była wysoka korekta na obydwy bankach. A u kolegi Kurzyka tylko na jednym banku. Może to jakiś maksymalny czas wtrysku? Bo niby shft, ale w sumie oprócz korekty lonFT to mamy jak już to ustawi shft w zakresie raczej +-3, z wyjątkiem hamowania, wtedy wszystkie mają więcej na minus. Czyli raczej longFT. Nie wiem.
Nie wiem, może po resecie sprawdzić, jak longFT jest 0,0, ale to nie wiem w sumie.
Może gdyby mieć wzorcowego JTSa, ale też nie wiadomo, czy nowy jedzie cały czas na longFT == 0, jak ma nowe wtryskiwacze, a raczej wynikałoby, że niekoniecznie, albo takiego co ma równe korekty na obydwu bankach.
E, tam. Głupoty znowu.
Jest jeszcze jeden parametr, który może i mógłby być miarą czegoś, ale jak ustaliliśmy wcześniej – tematu nie ma. Zbyt niejasna historia. W tym aspekcie nauczyłam się trzymać jako taką dyscyplinę i nie fantazjować.
Powoli – zobaczymy, powoli to dobre określenie, obawiam się, że gad nie powiedział ostatniego słowa i ja chyba też.
A co będzie, jutro – zobaczymy. Nie mam co fantazjować, poziom mojego niepokoju sięgnął zenitu, więc lepiej poczytam sobie dzisiaj.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Proszę, tamte logi z FES, od pomiarów ciśnienia paliwa - te FRA, wtedy co były, do plików R_P:
FES_R_P.zip
W mieście idą raczej równo, na wysokich rpm się rozjeżdżają.