tak connect nav jest trochę większe, ramki raczej takiej nie znajdziesz. Pozostaje Ci jedynie wymiana całej konsoli na taką od zwykłego radia
tak connect nav jest trochę większe, ramki raczej takiej nie znajdziesz. Pozostaje Ci jedynie wymiana całej konsoli na taką od zwykłego radia
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
no to niezle, radio wymontowane, sprzedane, pojechalo juz do kupca, a tu sie okazuje ze to nowe ne pasuje...
może w najbliższym czasie pojawi się u nas takie coś, z miłą chęcią bym się skusiłhttp://www.aliexpress.com/store/prod...241611618.html
a ktoś na forum nie oferował przypadkiem takich ramek do navi?
misiu chyba?
Ramki różnorakie można dostać na ebayu. kosztują około 150-200zł z przesyłka koło 250-300(przynamniej ja tyle zapłaciłem) pare miesięcy temu widziałem też na allegro za około 400
![]()
problem w tym że plusem tego chińczyka było właśnie to że przy wymianie ze zwykłego radia nie trzeba stosować żadnych ramek przez co radio się bardzo dobrze komponuje
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
Ten chińczyk a`la 159 jak się okaże, że ładnie gra to ma same plusy![]()
Witam ponownie
od kilku dni użytkuję już ta sławną stacje 2 din dedykowaną dla alfy. Jak obiecywałem postaram się ją jakoś opisać.
Jak było wcześniej opisane musiałem wymienić panel środkowy, i muszę się przyznać, że już w tym momencie straciłem trochę serce i chęci dla nowego radia, ale cóż, mleko się wylało. Więc moja "nowa konsola" nie jest już w tak dobrym stanie jak ta stara i generalnie wygląd kokpitu generalnie znacznie się pogorszył. To jest chyba najwiekszy minus tego radia - wygląd. Connect Nav, mimo, że słabo grał wyglądał moim zdaniem nieźle (był trochę retro co fajnie komponowało się z deską) w tym przypadku nie dość, że sam panel środkowy jest słaby to radio swoim designem nie zachwyca. Chociaż nie można powiedzieć, że jest tragicznie, moim zdaniem jest lepiej niż to standardowe radio. No dora teraz przejdę do konkretów. Jakość dźwięku i w tym miejscu jest bardzo duży plus. Mam zestaw Bose i wcześniej audio grało bardzo przeciętnie, teraz jest o klasę lepiej w porownaniu do CN+, i 2 klasy lepiej niż CN + Yatour. Powiem tak, teraz słychąc na ile stać system Bose, chociaż zastrzegam, że audiofilem nie jestem. Samo podłączenie radia jest bezproblemowe. Działają wszystkie przyciski na kierownicy. Samo radio pracuje szybko i nie zawiesza się. Jeżeli chodzi o bluetooth. Na początku miałem problem z połączeniem się z telefonem, oraz urządzenie ewidentnie "wariowało". Jednak w pewnym momencie zatrybiło i teraz jest wszystko ok. jakość rozmów jest zadowalająca. Nie będe się rozpisywał o tym jak działa system bo podejrzewam, że nie rózni się to specjalnie od podobnych stacji. Tuner FM również działa bezproblemowo.
Reasumując, radio jest naprawde dobre dla osób posiadjących standardowe radia. Gdybym wiedział, że czeka mnie taki cyrk z wymianą tej konsoli napewno bym się nie zdecydował.
PS gps jeszcze nie używałem bo nie miałem czasu ściagnąć automapy. jak będe miał czas se tym zająć wszystko opisze
Czyli nie jest najgorzej, zdziwiony jestem, tym że radio nie komponuje się z resztą, myślałem że jest właśnie odwrotnie.
Mógłbyś wstawić foto ?