Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Temat: [GTV] Kilka pytań przy kupnie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

zdolności trochę mam manualnych i lubię sam grzebać przy takich elementach ,więc pewnie wykorzystam twoją podpowiedź cuma-borek dzięki za pomysł.

Dodano po 3 minutes:

Cytat Napisał kudlaty_bytom Zobacz post
    Może nie asem, ale mnie ten element wyposażenia dodatkowego skłonił do zakupu tego konkretnego egzemplarza bo jeżdżę na codzień Gtv, a LPG jest przyjazne mojemu portfelowi.
    Z początku myślałem o 3.0 V6, ale właśnie spalanie w codziennym jeżdżeniu do pracy czy na zakupy by mnie lekko męczyło. Jako drugi czy trzeci samochód to by było dobre rozwiązanie.
    Mnie TS wystarczy i cieszy praca, jaką robi na drodze
    Mierz siły na zamiary mówi przysłowie :p

Wysłane z Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
    jak bym miał jeździć moją tylko i dużo po mieście na pewno też włożył bym gaz ,albo nie miał bym jej wcale.... na forsie nie leżę i szejkiem nie jestem ....a szkoda..
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 16-11-2014 o 14:16 Powód: Dodano

Użytkownik Świeżak Avatar kar78
    Mieszka w
    Wlkp
    Auto
    Alfa Spider 3.0 V6 Lusso,

Domyślnie

Cytat Napisał maras37 Zobacz post
    zdolności trochę mam manualnych i lubię sam grzebać przy takich elementach ,więc pewnie wykorzystam twoją podpowiedź cuma-borek dzięki za pomysł.

Dodano po 3 minutes:

jak bym miał jeździć moją tylko i dużo po mieście na pewno też włożył bym gaz ,albo nie miał bym jej wcale.... na forsie nie leżę i szejkiem nie jestem ....a szkoda..

Ja moje auto traktuje typowo hobbystycznie, zabawke, 3 auto. Lubie pogrzebac w wolnym czasie przy aucie, pielegnowac itp. Spalanie mnie kompletnie nie interesuje , w tym roku zrobilem 500km, więc mozna to jakos przezyc

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Spider 3.0 V6 12v

Domyślnie

Cytat Napisał maras37 Zobacz post
    Jeśli mogę wiedzieć ile progi w ASO ?...może bym se pod choinkę wrzucił...bo mam nie malowane napisy przed fl....
    Nowe progi zewnetrzne w ASO to koszt dokladnie 797 PLN / sztukę.
    Jakby ktoś potrzebował mam na sprzedaż prawy próg zewnetrzny, nowy (prosto z ASO), nigdy niemontowany za 200pln. Szczegóły na priva

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał kar78 Zobacz post
    Ja moje auto traktuje typowo hobbystycznie, zabawke, 3 auto. Lubie pogrzebac w wolnym czasie przy aucie, pielegnowac itp. Spalanie mnie kompletnie nie interesuje , w tym roku zrobilem 500km, więc mozna to jakos przezyc
    Na te kilometry co ja robię też nie narzekam na spalanie ,auto jeździ w trasy na wypady weekendowe, lub po okolicy by sobie humor poprawić najlepiej wieczorkiem więc gazu nie potrzebuje......

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cuma_borek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    była 145 BX Zender, jest 166 2.4jtd progression, GTV 2.0TS oraz 3.0v6 Cup

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    Właśnie za pędzel chciałem się brać ;P Dzięki

Nie oczyszczałeś wcześniej jakoś tego napisu? Mam na myśli papier ścierny, albo coś...
    tylko rozpuszczalnik i dokladne odtluszczenie a przed tym umyłem to ludwikiem bo w przeszlosci plakowalem kiedys progi

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pablo83_05
    Mieszka w
    WROCŁAW I OKOLICE
    Auto
    ALFA ROMEO 159 1.9 150KM 2008, AR GTV 2.0 TS SPORTIVA

Domyślnie

Witam
    Przeczytałem wszystko w tym temacie i zgadzam się z forumowiczami. Auto jest totalnie bez sensu i rozsądku ekonomicznego ale ma to coś... Ja swoją szukałem pół roku , wreszcie kupiłem w Niemczech 800 km od domu i chciało mi się jechać Na początku spisywałem wszystkie koszty jakie ponosiłem aby doprowadzić ją do ideału ale przestałem . "Ideał" już prawie jest a koszty... nie wiem ale duże . Samochód polecam raczej na weekendy niż codzienne dojazdy. Nikt ode mnie jej nie kupi za kwotę jaką wydałem ale auto ma dusze , czuć w niej klimat lat 90-tych czyli dla mnie najlepszych!
    Dodam, że dla mojej Alfy, która już kosztowała mnie duże pieniądze postawiłem garaż/wiatę a to dodatkowe 7 tys. zł ...
    Pozdrawiam wszystkich użytkowników GTV !!! oby do lata a nasze GTV będzie jeszcze lepsze !
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20140828_122312.jpg
Wyświetleń:	216
Rozmiar:	98.5 KB
ID:	151466  

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

pablo załóż swój temat w dziale Nasze Belle i chwal się swoją Bellą! Jest czym!

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał Competizione Zobacz post
    Największą wadą 2.0 V6 TB jest brak podstawowych części eksploatacyjnych silnika np. zestawu do wymiany rozrządu (nawet oryginalnego). Drugą bolączką jest to, że zapewne silnik ten był na 99% źle eksploatowany i zapomnij o 205 CV- będzie miał około 170 CV. No i bardzo duża niewiedza mechaników na temat tego silnika- mało kto widział coś takiego na oczy. Też szukam GTV 3.0 bo miałem 166 z tym silnikiem i bardzo mile wspominam (poza Sportronic'iem). Również myślę nad gazem w GTV, dla mnie to nie jest żadna profanacja, tylko po prostu ponad połowa kosztów paliwa- po co mieć litr PB za 5,06 jak można mieć litr LPG za 2,48. Dobrą sekwencję założysz za 2500-3000 zł bo już temat obadałem, mogę Ci polecić gaziarza z Wielunia- jest dobry, założył LPG do JTS w 156 i samochód jeździ po dziś dzień bez żadnej awarii, a ponad 60 k km zrobił. Pamiętaj, że AutoGAZ może być ze średniej półki- jeżeli dobrze założony to praktycznie spalanie na LPG masz takie same jak na PB- bo jak gazownik lipny to choćby Ci 5 gen. za 7 000 zł założył to samochód nie będzie jeździł. Warto założyć LPG pod OBD wtedy mapa gazu ustawia się pod mapę benzyny i nawet nie poczujesz że jedziesz na LPG a będziesz miał świadomość że jedziesz za ponad 50 % mniej. Uważam, że lepiej nie szczędzić na częściach do GTV i tak te pieniądze wydać niż na takie głupoty jak PB.
    Na pewno nie. Za 3.0 V6 3.5 4-5 tyś kosztuje instalacja gazu

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Pobawię się we wróżbitę macieja... Pablo albo zdjęcie niefartowne i przekłamuje albo z tego co niesie wieść gminna tylny zawias do remontu...
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Ja do tej pory szukałem 159 bo myślałem o zmianie mojego volvo s60 na kombi alfy. Ostatnio jednak coraz częściej myślę o GTV ale raczej Spider. Szoda mi Volvo bo choć ma 260 tys ma blacie to jest od początku w mojej rodzinie i auto jeździ, mało pali i spełnia moje oczekiwania. Do takiej Alfy 159 jaka mi sie podoba musiałbym dołozyc jakieś 30-35 tys więć pytanie czy nie lepiej zostawić Volvo i kupić GTV/Spidera. Zawsze chciałem mieć v6 albo v8 w benzynie ale z uwagi na to,że robię ponad 30 tys rocznie to musze mieć diesla jako auto podstawowe.