Jeśli chodzi o spadek mocy to był to chwilowy błąd ponieważ za 2 razem przed chipowaniem było juz ok, ale nie ma tutaj tego wykresu.
karmal, dzieki za podpowiedz, sprawdzę.
ps przez pierwsze dwie noce spałem, ale w alfie![]()
Jeśli chodzi o spadek mocy to był to chwilowy błąd ponieważ za 2 razem przed chipowaniem było juz ok, ale nie ma tutaj tego wykresu.
karmal, dzieki za podpowiedz, sprawdzę.
ps przez pierwsze dwie noce spałem, ale w alfie![]()
Ostatnio edytowane przez Ernest ; 10-12-2014 o 12:56
Dokładnie tak zrobił. Ta 9-tka od lutego jest w moich rękach i mogę potwierdzić, że wszystko działa jak należy i kopcą równo dwie końcówki. Z tym, że od 2.2 JTS miał mniejszy przepływ i trzeba go było trochę odetkać.
Wszystko napisane w poście #34 w temacie Belli jak miał ją jeszcze Luke:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._mazura-4.html
Pomysł z atrapą nadaje się co najwyżej na Wiocha.pl...
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html
Pomyślałem, że wrzucę fotkę mojej 159 po założeniu ULTERA. Poprosiłem o zalozenie wydechu przy okazji wymiany sprężyn na Eibachy. Mechanik skasowal mnie 50zł za robotę. Chyba najlepiej wydane 5 dych w moim życiu :-).
Dobrze to wygląda, gdzie kupowałeś ultera ?
Dzięki, mi tez się podoba :-) Wydech kupowałem bezpośrednio u ULTERa. Na ich stronie kosztował 970zł, napisałem maila i wspomniałem o kodzie rabatowym z forum. Zapłaciłem 870zł, darmowa wysyłka i płatne przy odbiorze. Czas oczekiwania do 5 dni. Jedyne co musiałem dokupić to krótsze, gumowe "wieszaki", bo te które były w zestawie były duże i wydech trochę wisiał nisko. Na ostatnim zdjęciu wszystkie prezenty jakie Alfinka dostała pod choinkę, a co tam pochwalę się :-)
Ojj, jedno trzeba przyznać, rewelacyjnie wyglądają te końcówki od ultera na belli.
Końcówka ma średnice 80 czy 90 mm ?
90mm, według mnie idealnie :-)
Chyba nie będzie znaczenia, ale najlpepiej zapytać u nich... Dźwięk powiem tak, przy ostrzejszym przyspieszaniu słychać takie fajne buczenie w kabinie, a jak jedzie się już jedna prędkością to normalnie, bez buczenia...
Czy dobrze widzę na trzecim zdjęciu i tłumik jest przelotowy?