Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 185

Temat: 1.9 JTD 16V+ vs. 2.2 JTS

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170 + LPG

Domyślnie

to rozrząd w jtsie wcale nei ejst taki drogi tylko dalej pozostaje problem gazu;P

Użytkownik Rowerzysta Avatar lord8
    Auto
    Giulia Ti

Domyślnie

Jest koleś w Tarnowskich Górach założył gaz do 3.2 JTS jeździ bodajże 4 miechy i sobie chwali.
    jest na necie na forum z gazu są fotki i wypowiedzi można poczytać.

Dodano po 13 minutes:

http://lpg-forum.pl/post592899.html?...%20159#p592899

trzeba sie zalogować
    Ostatnio edytowane przez lord8 ; 13-04-2015 o 19:17 Powód: Dodano

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał mickry Zobacz post
    a cóż Ci ten jtdm uczynił że tak go nie chcesz?;;D
    Generalnie nowoczesny diesel, który nie jeździ, generuje koszty. Eksploatacja jest relatywnie droga. Nie marudzę, bo na swój pojazd grosza nie szczędzę, ale momentami mam wrażenie, że auto jest bardzo niewdzięczne. Jazda w koło komina też temu silnikowi nie służy. Do tego przyjemność z jazdy wątpliwa, jak kto lubi. Kiedyś lubiłem, potem posłuchałem i na własne oczy ujrzałem jak świetnie pracują silniki benzynowe to zmieniłem zdanie Fajnie wciska w fotel, ale krótkie przełożenia nie pozwalają się tym nacieszyć. Do tego strona dźwiękowa samego silnika - tego nie da się poprawić żadnym wydechem. W moim przypadku być może to "zasługa" jednostki 1.9, 2.4 brzmi zdecydowanie lepiej. Ale to nadal diesel

Cytat Napisał klusiobos Zobacz post
    Zapraszam na Kraków nawet oddam aby się przejechać
    Miałem się wybrać do Krakowa w okolicach weekendu majowego, ale jak zwykle robota plany pokrzyżowała. Tak czy inaczej dzięki, będę pamiętał

Cytat Napisał lord8 Zobacz post
    Magil, jak masz JTDM 2.0 w TI czarna perła to mogę się z Tobą zamienić i dopłacić
    A 1.9 grigio stromboli może być? Pominę już Twoją dopłatę Co masz u siebie pod maską?
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Auto
    Giulia Ti

Domyślnie

2.2 jts sw ti

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Od 04.2021 159 SW 2.0 jtdm+, WCZEŚNIEJ; 159 2.2 JTS , 159 1.9 jtdm 8v, soft @sdero

Domyślnie

Czuje, że sie dogadacie ....kilka miesięcy temu mogłem okazyjnie kupić silnik z osprzętem od 2.2 jts, myślałem nawet o swapie, bo zawieszenie i wiele innych rzeczy zrobiłem w miedzyczasie, ale nie znalazłem nikogo kto by sie podjął takiego wyzwania

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Ja też wszystko robię na bieżąco, stąd właśnie żal mi się rozstawać z moim dieselkiem. Ale...
    Cytat Napisał lord8 Zobacz post
    2.2 jts sw ti
    To co, machniom? Chociaż sam silnik, ze względu na miejsce zamieszkania pakiet Ti sobie odpuszczę Szkoda auta na takie drogi.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Czołem,
    Trochę mnie nie było a tu taki wątek o jtsie. Nie mogę przegapić takiej okazji żeby się nie wyprodukować, jakże żeby nie było czysto teoretycznie
    Reasumując:
    1) sytuacja się trochę zmieniła w przeciągu 15 ostatnich miesięcy. Sa już w miarę przetestowane rozwiązania alternatywne i nawet jako tako działają
    2) user klusiobos bynajmniej nie przepłacił ale takie są ceny oryginalnych taili wiec rzeczywistości nie zmienisz
    3) każdy zmienia jak chce. Imo wymiana samego łańcucha bez zębatek to trochę bez sensu (jak coś trzeba bedzie poprawiać to trzeba przecież dopłacić za dodatkową usługę), ale każdy robi jak chce a nie każdy ma własny warsztat do dyspozycji
    4) nagar w silniku można jako tako usunąc płukanka ale tam gdzie płukanka nie sięga to tylko pozostaje tylko fizyczne skrobanie +jewentualnie akaś chemia
    5) wynika zatem ze pełen pakiet startowy do jts obejmuje: 2 łańcuchy, 2 zębatki, 2 elektrozawory+płukanka+jakiś sensowny olej w sumie koszt porównywalny do wywalenia klap wraz z wymianą rozrządu w JTDM

Auto
    Giulia Ti

Domyślnie

Odnośnie Ti to jak jeździ na 19 calach to w ogóle nie odczuwalne auto stabilne i bardzo trzyma się drogi, Zima gorzej, jeżdżę na 17 wiec trzeba ostrożnie. Drogi do tego nic nie mają, wystarczy ostrożność,Zamiana raczej odpada, szukam tak jak pisałem wyżej chyba ze gotówka to zapraszam rozrząd robię jutro wiec samochód do jeżdżenia i lans

Użytkownik Embrion Avatar moto21
    Mieszka w
    Parczew- Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Hej
    Czytam i czytam te wasze wypowiedzi o 2.2 i przyznam ze śmiać mi się chce jak ktoś pisze 10 k wsadzić w podstawowy zestaw...... . Posiadam 159 w 2.2 JTS od roku zrobiłem ok 30 tyś . i wydałem może 1500 zł za podstawowe rzeczy takie jak olej , filtry, amorki z przodu , no i oczywiście BARDZOOOOO DROGI RZOŻĄD . Śmieszy mnie narzekanie ze 2.2 to awaryjny i beznadziejny silnik , ja mam całkowicie inne zdanie uważam , że jest to wręcz bardzo dobre , pięknie pracujące i mocne serce tego auta . Jeżeli auto miało pełną historie wymiany były na bieżąco 2.2 będzie w kosztach utrzymania DUŻŻŻOO niższe nisz JTD. No chyba ,że auto kupione u jakiegoś handlarzyka który musi zarobić przynajmniej 6- 7 k na aucie i sprowadza szroty i robi je żeby chodziły 2 miesiące a potem wkładaj pan ile wejdzie .

Użytkownik Rowerzysta Avatar filzee
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 159 1.9 JTS 160KM

Domyślnie

Cytat Napisał moto21 Zobacz post
    Hej
    Czytam i czytam te wasze wypowiedzi o 2.2 i przyznam ze śmiać mi się chce jak ktoś pisze 10 k wsadzić w podstawowy zestaw...... . Posiadam 159 w 2.2 JTS od roku zrobiłem ok 30 tyś . i wydałem może 1500 zł za podstawowe rzeczy takie jak olej , filtry, amorki z przodu , no i oczywiście BARDZOOOOO DROGI RZOŻĄD . Śmieszy mnie narzekanie ze 2.2 to awaryjny i beznadziejny silnik , ja mam całkowicie inne zdanie uważam , że jest to wręcz bardzo dobre , pięknie pracujące i mocne serce tego auta . Jeżeli auto miało pełną historie wymiany były na bieżąco 2.2 będzie w kosztach utrzymania DUŻŻŻOO niższe nisz JTD. No chyba ,że auto kupione u jakiegoś handlarzyka który musi zarobić przynajmniej 6- 7 k na aucie i sprowadza szroty i robi je żeby chodziły 2 miesiące a potem wkładaj pan ile wejdzie .
    Dokładnie, IMO, u siebie jestem przed robieniem rozrządu, ale same klamoty to będzie około 850 zł, więc gdzie ta tragedia. JTS specyficznie oddają moc, inaczej niz w JTD. Diesel ładnie kopie, ale krótko. JTS mniej kopie ale dłużej

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia