Wystarcze ktos raz zapomnial sie z olejem i takie sa skutki. Przebieg tu nie ma nic do rzeczy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witam mnie czeka to samo tylko spalanie oleju 1l na 500 kmchciałem sie zapytać jak to wygląda z blokiem w grę wchodzi tylko tulejowanie czy szlif i nadwymiarowe tloki?
''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''
Mam podobnie![]()
Kwestia tego jakie masz progi na tulejach.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Właśnie jeszcze silnika nie rozebralem ale chce wiedzieć co mnie może czekaćA to jak to jest w 1.6 czy wał azotowany lub coś?
''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''
No i dolałem około 830ml oleju po przejechaniu równo 1000km. A więc nie jest to aż 1L/1000kmI mam takie inne pytanie, czy może coś się stać jak będę dalej jeździł z takim poborem oleju? Co się właściwie dzieje z tym olejem? Odkładają się jakieś złogi? I jeszcze, czy takie pobór oleju może powodować lekkie falowanie obrotów na biegu jałowym? Tak 820-890obrotów, w takim zakresie mniej więcej wahania.\
Pozdrawiam![]()
Wymieniałem niedawno świece i przewody i czyste były świece. Może dopiero się zacznie...![]()
Olej się spali, samemu silnikowi nic nie będzie (no chyba że braknie oleju), tyle że właśnie nagar się może osadzać, ale i tak trzeba będzie robić.
Oglądałeś może kolektor i przepustnice w jakim są stanie? Te falowanie może być z syfu na przepustnicy. Druga rzecz to, to że może dużo oleju wciągać przez odmę.
A co do odmy to po czym poznac ze to przez odme moze znikac ten olej ? To sie czysci czy wymiania ? I gdzie ona jest ?
Była AR 147 2005r. 1.6 TS 105KM - LPG
Jest AR 147 TI Black Line 2007r. 1.6 TS 120KM - LPG
Jest AR 159 2007r. 1.9 JTDm 150KM
www.da-cars.5v.pl - serwis samochodowy