Tak zmieniła się konstrukcja stare miały 46mm nowe mają 54mm i pasują do starych wahaczy.
Tak zmieniła się konstrukcja stare miały 46mm nowe mają 54mm i pasują do starych wahaczy.
Do póki działa smar, który niektórzy dają w zestawie nie będzie skrzypieć, a co później to różnie może być. Z tym, że jak iść w poliuretan to raczej we wszystkich tulejach, zmiany tylko w tylnej dolnej tulei nie odczujesz, a parę złoty te wszystkie tuleje kosztują.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 13-02-2017 o 17:19
Cena regeneracji na poliuretanie jest zbliżona do regeneracji na "zwykłych" tulejach. Tylko to skrzypienie![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Wyżej ktoś podał fajną stronę z PU do 159. Licząc wszystkie te tuleje na dwie strony, to wychodzi całkiem rozsadna cena. Wystarczy wyjać wahacze i dac komuś do wprasowania PU i mamy spokój
Dokupić tylko swożnie, ewentualnie końcówki drążków i gotowe
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Konkretniej?nie zagłębiałem się jeszcze w temat reanimacji zawieszenia, jednakże coś delikatnie zaczyna mi trzeszczeć.
Swożeń jest na stałe z wahaczem?
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Sworzeń jest zaprasowany, więc bez odpowiedniego zaplecza nie wymienisz.
Dla amatorów oryginalnych tulei , koneserów oraz innych ludzi dobrej wolipolecam się w linku :
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Oryg...50708721/27701
Mam dwie oryginalne tuleje na lewą stronę ... zapraszam
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368