jeśli ktoś potrzebuje to mam gdzieś czujniki deszczu, chyba nawet dwa, można podmienić i sprawdzić
Mi się wydawało że to jakoś jest przyklejone do szyby czy coś, w każdym razie ja się bałem to zdemontować więc już pożegnałem się z czujnikiem. Ale skoro piszecie że osłonę trzeba po prostu wyszarpać to chyba spróbuję.
U mnie ta osłona wisiała na taśmie izolacyjnej jak kupiłem auto, więc chyba ktoś przy niej grzebał. Rozbiorę to jutro na części pierwsze i spróbuję zreanimować. Wkońcu nie mam nic do stracenia bo i tak teraz ten czujnik nie działa
kamko25, może Twój czujnik po prostu nie przylega dobrze do szyby i dlatego nie działa, tak było u mnie, poprzedni właściciel wymienił przednią szybę i źle zamontował czujnik. Dla przetestowania czy rzeczywiście czujnik nie działa dociśnij tą puszkę z czujnikiem i zrób kalibrację, jeśli zadziała gdy przyciskasz puchę to znaczy iż nie przylega dokładnie do soczewek.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
U mnie z reguły działa, jak zaczyna wariować to dostaje pstryczka i już działa. Też to muszę kiedyś rozebrać i wyczyścić...
Dobra. Mam sztukę na podmianę ale niestety nie działa ten czujnik... Jedna prośba do posiadaczy takiego czujnika. Może ktoś podejść teraz wieczorem i zobaczyć czy przy włączonym czujniku coś się świeci tam za szybą (w sensie czujka)? Czy widać coś z zewnątrz? Ponieważ w drugim aucie też mam czujnik, co prawda inny, ale wieczorem z zewnątrz jak się przyjrzę to widzę że jakaś malutka dioda się świeci. U mnie nie. I teraz albo się w 166 nic się nie ma świecić albo mi po prostu zasilanie nie dociera.
A tak w ogóle jaki jest schemat zasilania w złączu? Ma ktoś może takie info? Może ja mam coś w kablu zrąbane. Coś bym poszukał ale nie wiem co.
@marek230482 na chwilę obecną tak na szybko mogę podrzucić tyle. Niestety po angielsku, ale to nie będzie chyba problemem:
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Wielkie dzięki danus. Oczywiście wygodniej by było po polsku ale poradzę sobie. Jutro w pracy postudiuję i popołudniu zrobię przegląd w aucie.
u mnie raz działał a raz nie wymieniłem wycieraczki szyby przedniej i działa jak ta lala![]()
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()