W tym wypadku może być wręcz za późno![]()
www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
to ja czegoś nie rozumiem wy mówicie tak a mechanik pracujący w wyspecjalizowanym zakładzie mówi że nie musze nic z tym robić bo ten kolektor czy jak to się nazywa jest inny i tam jest ok . Niech mi ktoś wyjaśni
Mieć 147 powodów aby codziennie mówić Jej jak bardzo się Ją kocha
klapy w nowym "pseudo lepszym" kolektorze takim jak masz się urywają, sterowanie mają od dołu wiec nie wiadomo czy są czy może ktoś już wcześniej je wywalił. Klapy są dogrzewane do osiek i jak się urwą to lecą do silnika.
Ok doinformowałem się solidnie i racja są te klapy. Wiec do rzeczy pierwsza sprawa czy w tym moim kolektorze usuwa się je jakoś inaczej ? oraz gdzie to moge zrobić na śląsku najlepiej okolice Bielska ale niekoniecznie. Proszę o pomoc i poradę pozdrawiam
Mieć 147 powodów aby codziennie mówić Jej jak bardzo się Ją kocha
Inaczej ? Usuwa się jak w każdym kolektorze. Ściągasz kolektor, wywalasz klapy i jużJeśli tego nie zrobisz, to wcześniej czy później same się usuną
A tak na poważnie, to jak masz kamerkę endoskopową (taka z allegro za parę zł.), to możesz zobaczyć czy je jeszcze masz.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF