Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Temat: problem z Alfa romeo 156 2.5 V6 24v + LPG Pomocy :(

kocurek_dan
    Gość

Domyślnie

panowie zrobiłem jak kolega wyżej radził i efekt jest taki sam jak był :/ ustawienie gazu trochę ustabilizowało obroty ale tylko troche , gość od gazu mówi że trzeba koniecznie sprawdzić mapy ecu benzyny bo że auto dostaje złą dawke benzyny , jeszcze stwierdził że w silniku jest za duże ciśnienie że niby ma byc 2 czy 3 bary a że jest 12 barów co wy o tym sądzicie ??proszę o pomoc

kocurek_dan
    Gość

Domyślnie

drodzy alfisci proszę o pomoc

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Ze niby pompa paliwa daje Ci 12 barow? czy gdzie bo nie czaje... opisz jeszcze dokladnie jaka masz instalacje itd.
    Genetics makes the champions, want to compare?!

kocurek_dan
    Gość

Domyślnie

gazmen jak ustawiał gaz to auto podpinał do kompa i pokazywał mi ze na benzynie jest cisnienie w silniku 12 barów i mówił że to za duże cisnienie jest w silniku tyle mi tylko powiedział o tym cisnieniu
    Mam instalacje gazową sekwencje firmy stag , dodam że na wolnych obrotach na benzynie czy gazie szarpie silnikiem i jakies takie mulowate to auto jest jak by miało ze 120 koni a nie 190 :/

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Zasadnicze pytanie ktore do konca nie padlo... Robiles ostatnimi czasy rozrzad?

kocurek_dan
    Gość

Domyślnie

ja osobiście nie zmieniałem rozrządu ani nic z nim nie robiłem, podobno poprzedni włąsciciel robił rozrzad jakies 20tys temu , dodam jeszcze że strasznie strzela w tłumnik i auto sie dławi i szarpie nim jak ruszam

kocurek_dan
    Gość

Domyślnie

ma ktos jakieś pomysły?? pomóżcie(

nymo
    Gość

Domyślnie

może być to głupia podpowiedz, bo na V6 się nie znam,ale czy oby masz szczelny kolektor ssący?

kocurek_dan
    Gość

Domyślnie

jak to sprawdzić czy szczelny?? jak by nie był szczelny to jakie są tego objawy??

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Sprawdz czy ta gumowa harmonijka nie jest peknieta gdzies, moze byc od dolu tez wiec sie dobrze przygladnij i caly dolot od przeplywomierza az do przepustnicy ogolnie, ale to raczej nie tego wina.