Witam wiem co było woda w tłumiku zamarzła odkręciłem od katalizatora i normalnie odpalił, dwa litry wody z tłumika zlałem. Auto stało tyłem na wysokim krawężniku i wlot do drugiego tłumika woda zatkała ale już ok dzięki za pomoc
Witam wiem co było woda w tłumiku zamarzła odkręciłem od katalizatora i normalnie odpalił, dwa litry wody z tłumika zlałem. Auto stało tyłem na wysokim krawężniku i wlot do drugiego tłumika woda zatkała ale już ok dzięki za pomoc
Mam taki problem wymienilem kable swiece i przpustnice wyczyscilem i dalej nic na zimnym fajnie pali a po przejechaniu 5 do 10 km nie chce zaplic jak sie zagrzeje a jak zapli to obroty faluja jak dodam gazu to gasnie i tak jak by palila na 3 swiece>PRosze o pomoc
Połączyłem 3 tematy w jeden(ten sam silnik), problem jest ten sam przyczyny mogą być różne
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
I pomyśl tylko.... Jedziesz z problemem do mechaniora ....on wymienia ci poł auta za co wystawia kosmos rachunek ....a woda...albo mechanik przerabiał temat i zrobi to samo co ty albo nawet sam się lód topi na ciepłym warsztacie , co nie zmienia faktu ,że rachunek jest kosmiczny bo ty jakbys nie sprawdził sam to bys w zyciu o wodzie w tłumiku ( jak Ja ) nie pomyślał ... Myślę ,że metodą prób i błędów przyczyniłeś sie do nowego sposobu diagnozowania "niepalącej benzyny"-napewno komuś może się jeszcze przydać . I gratuluje uporu .