Generalnie Wszystko się okaże w eksploatacji czy zrobiłeś słusznie
Oby w obydwu przypadkach Alusie służyły już bezawaryjnie![]()
Generalnie Wszystko się okaże w eksploatacji czy zrobiłeś słusznie
Oby w obydwu przypadkach Alusie służyły już bezawaryjnie![]()
Ehh....no i się długo nie pocieszyłem. Coś chyba jednak mechanik s........ł. Dwa dni jeździłem i była bajka. Aż tu nagle cofam sobie pod garaż jak by nigdy nic, chcę zrzucić bieg.......i niestety skrzynia została na wstecznym. Później udalo się jakimś cudem wrzucić ją na piąty i bieg. Obecnie jest na pierwszym, czyli skrzynia teoretycznie działa. Tylko problem jest z przełączaniem biegów. Czy to mechanik źle złożył skrzynię, czy znowu cos walnęło??? Ja obstawiam, że wybierak jest źle podłączony albo tzw. wodzik. Co Wy na to???
Jak coś się nie stało z linkami to niestety trzeba ponownie rozebrać skrzynie.
AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
AR 164 3.0 V6 - sprzedam części
No i auto znowu wróciło od mechanika. Tym razem chyba lepiej się przyłożył bo wszystko działa jak należytak więc następna niunia jeździ znowu po drogach. I to jeździ aż miło
![]()
Mam pytanko. Ile km zostało mi do wymiany łożyska oporowego jeżeli te zaczęło mi piszczeć i chrobolić przy wysprzęglaniu ? Tak w ogóle to ostatnio nawet jak sprzęgło jest puszczone to coś chroboli w okolicy skrzyni.
hmm po mojemu lecisz już na debecieale ja się tam nie znam
w 147 - łożysko mi chrobocze czasami nawet dość głośno - ale wszystko działa jak należy - no i odzywa się jedynie w specyficznych warunkach - więc na razie niech chodzi.
Ale znam przypadek gdzie chrobotało, aż chrobotnęło i auto się nie ruszyło![]()
147 powodów do zadowolenia
łożysko oporowe to niewielki koszt. Warto zmienić niż czekać aż się rozleci. A to już się może stać w każdej chwili. U mnie niby nie było go słychać, a jak je zobaczyłem po wyjęciu to do dziś się zastanawiam jak to mogło działać.
Z moich faktur wynika ze sprzęgło było wymienione 100 tyś km temu. W poniedziałek wymiana całego sprzęgła.
Zobacz tarczę sprzęgła w jakim jest stanie. Ja u siebie przy okzaji awarii zrobiłem po prostu regenerację sprzęgła, a konkretniej mówiąc tarczy sprzęgła. Jak Twoja nie jest za mocno wyeksploatowana to ją regeneruj. Podczas takiej regeneracji wymieniają okładzinę i toczą tarczę. Mnie regeneracja sprzęgła razem z nowym łożyskiem kosztowała jeśli dobrze pamiętam 140 zł.