Może ma jednostki przestawione i ma 7,6km/l![]()
Nie mam przestawionych jednostek, jeszcze nie udało mi się osiągnąć spalania większego niż 9L/100km...
Trasa 150km momentami 200km/h większość 130, spalanie ~8l/100![]()
Taaa, 8litrow/ 100km przy silniku 2,4l w trasie przy jezdzie 130-200km/h, żarty jakies....
Przecież nie jechałem 200km/h przez 50min, tylko momentami. W jakim celu mam zaniżać wyniki?
Trzeba umieć jeździć, największe spalanie jest przez rozpędzanie i hamowanie....ja praktycznie zawsze dużo wcześniej zwalniam bez używania hamulca. Noga z gazu i się toczę, płynna jazda,nie duszę motoru niskim obrotami, często zmieniam biegi.
Przy 140km/h moja pali mi około 8 litrów na setkę... bez żadnych modów, z dpfem i zdławionym egrem.
Do pracy to masz na pewno 6km prostej i pustej drogi, bo inaczej to się nie da i nigdy nie uwierzę, że to może być miasto.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
ja teraz mam 9.7,niedawno mialem ok. 12 l,a kiedys udalo mi sie zejsc do 5.5 na trasie Krakow-Dębica przy duzym natezeniu ruchu wiec musialem jechac bardzo spokojnie.W lecie mam spalanie po miescie ok.7.7-8 l,a na trasie ok. 6.5 l
- - - Updated - - -
wedlug komputera oczywiscie