Spróbuj zdjąć, tą którą masz - jeśli stopień trudności będzie zbyt wysoki to dasz sobie spokój z tą opcją.
Spróbuj zdjąć, tą którą masz - jeśli stopień trudności będzie zbyt wysoki to dasz sobie spokój z tą opcją.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
zaczęło mi pachnieć ropą w kabinie..
chyba filtr czas wymienić
Drift-r.Kupiłem fotel z wersji europejskiej za 70zł.W sobotę Go odbieram i wymienię
wczoraj oddalem auto żeby wymienili gumy stabilizatora ,i z tym wszystko ok. ale teraz swieci kontrolka ABS ,co ku...y mogly skopac ,zaraz jade na reklamacje ,dodam ze postala no dworze i reczny chwycił, ach te mechaniory
moze po prostu czujnik albo bieżnie tą zembatkę masz zabrudzoną....
Zeszłej zimy też mi ABS wyskoczył po tym, jak ręczny przymarzł. W końcu jak puścił, pojechałem do pracy i po pracy po odpaleniu już się nie świecił. W międzyczasie, sprawdziłem, czy z zapalonym ABS-em koła mi się zblokują, ale na śniegu ABS normalnie działał.
Cubus00, postaw auto w ciepłym i jak odpusci powinno być po problemieNa 99% to wina przynarznietego ręcznego, ale nie można wykluczyć, że przy naprawie nie naruszyli czegoś przy czujniku
![]()
mam cieply garaz kontrolka zgasla i nie pojechalem do fachowcow, ale teraz juz nie wiem ,czy tak bylo czy nie, przekrecam kluczyk ,czekam az pogasna kontrolki zadna nie swieci ,zapalam auto i na dwie trzy sek. zapala sie kontrolka ABS i recznego po czym gasna i sie podczasd jazdy nie zapalaja ,to normalne?
Ostatnio odebrałem autko od mechanika i świeciła się lampka od ABS jak odpaliłem silnik , po chwili zgasła . Na szczęście nic się nie działo , hamulce działają jak trzeba . Teraz jak odpalam nic się nie pokazuje , więc wniosek że auto stało przez część soboty i niedzielę na ręcznym przy tych warunkach a miało super płasko tam gdzie stało . Drugi wniosek to głupota zostawiającego w ten sposób mechanika lub świadome działanie aby zostawić auto u niego by mógł następną kasę zarobić ( taki mały zgrzyt na sam koniec). A odnośnie tematu , tydzień temu jadąc wąską uliczką (w dodatku mającą betonowy murek oddzielający jezdnię )aby dziewczę , które zamiast iść po chodniku drałowało sobie po krawężniku nie trącić bo bidulka straciła równowagę jednocześnie hamując odbiłem lekko w lewo i lusterko nieco ucierpiało . Wesołe jest to życie
a ja w tamtym tygodniu wracałęm z wiednia do polski i na czeskiej autostradzie pyk kamyk i po szybie pekniecie około 15 cm...szyba do wymiany
o co k'mon???