Witam,
Jam mam 2.0 i mam nabite 460g ( Widać ilość czynnika nie zależy od wersji silnikowej) i nie brzęczy.
Witam,
Jam mam 2.0 i mam nabite 460g ( Widać ilość czynnika nie zależy od wersji silnikowej) i nie brzęczy.
U mnie po nabiciu 460g przez kilka dni był spokój ale później problem brzęczenia powrócił. Teraz podjadę, powiem, żeby napełnili 550g i zobaczymy, bo bardzo mnie to denerwuje.
Raczej pewny jest ubytek czynnika. Miałem tak gdy wąż lekko puszczał na zakuciu. Z 2 m-ce po nabiciu było dobrze i powrót do "wiertarki". Jak ma kontrast w układzie, to znajdą nieszczelność.
U mnie wyszło, że nie mam pierwszego biegu wentylatora bo cisnienie rośnie zbyt mocno. Zalecili mi nie włączać sprężarki.
Trzeba bedzie to teraz ogarnąć jakoś
LG G4 + Tapatalk
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Ja mam nabite 460g i wkoncu nie ma żadnych odgłosów. Poproscie o sprawdzenie szczelności azotem, dodatkowe 38zł ale daje to 100% szczelności i dostalem gwarancje na czynnik. Bo maszyna tylko wylapie większą nieszczelnośc. Nabite było azotem 22 bary z tego co pamiętam przez godzine i sprawdzali każde połączenie, przewody, skraplacz, osuszacz wszystko.
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Problem w tym że maszyna wykonuje sprawdzenie szczelności w próżni (podciśnienie). Natomiast czynnik w układzie to (ciśnienie), co w rezultacie test ten nie daje 100% pewności. Elastyczne przewody na okuciu inaczej się w tedy zachowują.
Tak przy okazji u mnie nieszczelnosc została wykryta na czujniku ciśnienia (widać go zaraz przy kratce w zderzaku). Majster powiedział że powinna pomóc wymiana oringu czy ktoś to już robił czy układ się rozszczelni przy jego wymianie
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON