Ja bym w niedługim czasie czyścił regulator paliwa.
Ja bym w niedługim czasie czyścił regulator paliwa.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Rozumiem że to to ustrojstwo ? Przepłukanie IPA wystarczy czy to trzeba rozebrać ?
IPA ale raczej w ultradźwiękowej myjce.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Panowie.. Otoz od dluzszego czasu Alfina bie osiaga mi vmax a poza tym wyskakuje mi blad p1238.. Air.. Po wxkasowaniu dorazu wraca. Egr zaslepiony z dziurkami. Co moze byc problemem?? Jednak egr czy przyplywomierz?? Na postoju wedlig fesa podaje okolo 500 a oczekiwana cos troche powyzej 350. Korekty wtryskow na zimnym wydaja mi sie w sumie ok, ale moze jednak nie?? Przy nagrzanym silniku roznice mniejsze.
Zalaczony plik to zimny silnik
Gesendet von meinem Xperia Arc
Niezgodność mas powietrza. To problem EGR-a.
To częsty błąd gdy ma się zaślepiony EGR bez usunięcia programowego. Twój widocznie się samoistnie zamknął i nie chce się otworzyć.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Wlasnie na postoju pokazuje rozne wartosci.. Raz 15% s raz 100 albo 7% po przegazowaniu. Co zlogowac zeby bylo wiadomo co dolega?? autobahne mam 2 km od domu wiec problemu nie bedzie a i auzo sie zagrzeje zeby dac w palnik..
Masy powietrza, dawkę paliwa, obroty i właśnie EGR. Nie musisz samochodem szalećWystarczy, że się chwile przejedziesz.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Ogolna dawke czy korekty z kazdego cylindra?? Czy egr skutkowalby tym, ze auto nie osiaga vmax?? Do 170-180 kmh rozpedza sie calkiem ok, ale od 190 jest koniec. Spalanie w normie - miasto 6,5-7 przy normalnej jezdzie, trasa 120 kmh - 6,5, powyzej juz sie zaczxna robic lekki wir w baku. Jak wspomnialem egr zaslepiony jeszcze przez poprzedniego wlasciciela blaszka z dziurkami. Czy egr powodoealby wlasnie rowniez, ze masy powietrza sa inne od oczekiwanych?
Witam Panów fachowców!
Czytając temat znalazłem parę informacji odnośnie mojego problemu, lecz chcę się upewnić.
Czy mam rozumieć, że w 1.9 JTD 8V jak pokazuje mi pobierane powietrze 50, gdzie 300 jest zadane na biegu jałowym, nie do końca oznacza to, że przepływomierz jest uszkodzony ? Logi sprawdzać na 4, 5 biegu tak ? A jakich oczekiwać wskazań ?