Trzeba pamiętać, że do momentu rozpracowania alternatywnych zestawów jedyną opcją przy rozrządzie były oryginalne części i ta przyjemność kosztowała coś w okolicach 5000 PLN lub więcej. Teraz można poskładać zestaw na częściach GMa za znacznie mniejszą kwotę...
Wymiany "na bieżąco" czyli co książkowe 30 tysięcy niczego tak naprawdę nie gwarantują, więc nawet auto z taką historią może się kwalifikować na wymianę rozrządu. Mnie akurat trafiło się auto po wymianie rozrządu z opcją wglądu w stary rozrząd, więc problem miałem z głowy. Wyszły inne rzeczy, o których poprzedni (drugi) właściciel mógł nie wiedzieć i trafiło na mnie z kosztami, ale z okołosilnikowych rzeczy wymieniałem tylko olej+filtry i świece zgodnie z harmonogramem serwisowym.
A charakterystyka - no cóż, to jest wolnossąca benzyna i trzeba się nauczyć tym jeździćTylko potem boli jak się człowiek musi z przymusu (bo ideologicznie jestem anty-dieslowy i z własnej woli nie wybiorę nigdy diesla) przesiąść na diesla bez automatu i machać dźwignią zmiany biegów jak oszalały
![]()