Gdyby w 159 moc i moment były takie jak w tym Stilo, a poziom oleju od razu był odpowiedni, to M32 też uchodziłaby za pancerną![]()
Gdyby w 159 moc i moment były takie jak w tym Stilo, a poziom oleju od razu był odpowiedni, to M32 też uchodziłaby za pancerną![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Dla mnie porównywanie Stilo do Alfy to trochę nieporozumienie. Moja mama ma Stilo, ja mam 9,a wcześniej miałem 6. Stilo to super sprzęt roboczy do codziennych dojazdów za śmieszną kasę. Do tego niezawodny, tani w eksploatacji i całkiem nieźle wyposażony. Ale od Alfy dzieli go przepaść, jeżeli chodzi o właściwości jezdne (w Stilo układ kierowniczy to budyń ) czy komfort (np. wyciszenie budy Stilo a w zasadzie jego totalny brak).
Żeby nie było obydwa samochody bardzo lubię i chętnie wsiadam do Stilo, gdy jestem w domu u rodziców. Micha mi się cieszy, gdy patrze, że auto z taką dynamiką spala 5-6l ON. Ale porównywanie go do Alfy jest, moim zdaniem, nietrafione![]()