Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Temat: Giulietta czy Inna ?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał andrzejm36 Zobacz post
    tez mi się nie podoba ten tablet.. i słyszałem że nowa megane będzie już bez wspomnianego wcześniej przeze mnie silnika 2.0 Tce F4r .Ten akurat temat mnie nie dotyczy bo nie mam takiej kasy aby wydać na nowe auto ....ale jeśli miałbym szukać ponownie w używanych może wybrałbym właśnie takiego rs-a z tym motorem..tylko dla tego silnika .Wsiadanie do coupe przerabiałem przez dwa lata , choć syn z tyłu tarł głową o sufit i trzy drzwi to nie to co cztery .. to do bagażnika ładowałem 3 rowery Wigry i jechałem do Chorwacji
    Załącznik 218801Załącznik 218802
    cuś pięknego, wigry 3 na komunie dali, "ale to było dobre"
    ta twoja meganka ładna była, od "Tricka" sie mnie spodobała, tylko wtedy mito sie mi spodobało bardziej,

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Wigry 3 szukałem na aledrogo całą zimę..i kupiłem po 50 pln i uratowało mi to tyłek bo w 2014 nawet w Chorwacji padało.Rok później już założyłem sobie hak chowany z bagażnikiem rowerowym. Meganka poszła bo chciałem mieć 4 drzwi..auto jak auto..ale motor fajny .Pitero..ja wiem że są trzecie drzwi..ale firma tak to nazwała... Megane 3 Coupe...Dosyć juz na temat meganki .. bo już nowych z tym silnikiem nie robią.Jak można wsadzić do agresywnie wyglądającego auta motorki 1,2 ..zgroza
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ccc.jpg
Wyświetleń:	25
Rozmiar:	88.2 KB
ID:	218805

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Jjokocha C4 Cactus będzie dla Ciebie najodpowiedniejszy. Ma szerokie miekkie siedzenie. A z tego co pamiętam to dla Ciebie priorytet. el Cadilac

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Jjokocha C4 Cactus będzie dla Ciebie najodpowiedniejszy. Ma szerokie miekkie siedzenie. A z tego co pamiętam to dla Ciebie priorytet. el Cadilac
    o żesz ty nygusie...

- - - Updated - - -

cały czas miciak Andrzeju, nie wyrosłeś jeszcze?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR Giulietta Veloce 2016

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    cactus jest superfajny i ma wszystko, co potrzeba do szczęścia za niezłą cenę... z wyjątkiem sensownego silnika i automatu (jest skrzynia zautomatyzowana dla silnika 82 km ) gdyby miał wersję 130-160km to byłaby to moim zdaniem świetna opcja

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    o żesz ty nygusie...

- - - Updated - - -

cały czas miciak Andrzeju, nie wyrosłeś jeszcze?
    Szukałem pretekstu aby ją zmienić, bo to już prawie 180kkm. Ale jeździ rewelacyjnie, nic się nie psuje i mój rocznik ma rewelacyjne siedzenia.

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    I proszę nie wmawiaj mi że nie mogę wyrazić swojego zdania - mogę i będę to robił i będę porównywał bo są lepsze i gorsze jakościowo pojazdy (w sensie montażu i jakości materiałów). Po to jest forum - ktoś może w emocjach zakupowych na pewne rzeczy nie zwrócić uwagi - po to jest forum. TObie sie podoba - mi nie ale nie odbieraj prawa do oceny.
    spokojnie, nie nakręcaj się tak -niczego Ci nie odbieram i nic takiego nie pisałem , czytaj ze zrozumieniem
    I nie udowadniaj mi że jak fabryka tego nie zmieniła to jest ok bo jest to śmieszne tłumaczenia- po prostu to kolejny koszt. Łamiące się klamki wewnętrzne to też uważasz że normalne i jak fabryka tego dziadostwa nie poprawiła to jest oki i to tylko wymysł posiadaczy którym klamki zostają przez przypadek w ręce?
    widzę że nie rozgraniczasz walorów estetycznych od użytkowych a klamka do takich należy bo w przeciwieństwie do jakiegoś plastiku boczka jest to element istotny bez którego nie da się wysiąśc z auta i to akurat mogli by a nawet powinni poprawić.
    Owszem mój egzemplarz jest kompletnie bezawaryjny i żeby tak było nadal ale to nie znaczy że mam chwalić pod niebiosa bo to nie jest ideał.
    a ktoś twierdził że jest?? Nie przypominam sobie by ktoś coś takiego na forum kiedykolwiek napisał
    U mnie jak dotąd tylko właśnie wpadki jakościowe się zdarzały - przetarty mieszek zmiany biegów z ..ceraty, puściła nić na szwie kierownicy - krzywy schowek górny na desce ( krzywy jest kolejny ale się zamyka), odpadłą farba z logo na klapie tył, fotel kierowcy po 30 tykm wyglądał jakby miał ze 300 tkm
    nie wiem co Ty robiłeś na tym fotelu , u mnie po 70kkm trzyma się jak nowy- nic sie z nim nie dzieje a tapicerkę mam najzwyklejszą jaka była
    Jakość montażu niestety włoskiej motoryzacji nadal pozostawia wiele do życzenia- poszukaj w wątku Giulii jak była zmontowana -wrzuciłem foty na forum - mietek w stodole składa lepiej. O mało mnie nie zlinczowali - Najlepsze było że powinienem to zgłosić ASO a nie wrzucać na forum - mało ze śmiechu nie padłem.
    I u mnie też ( auto salonowe bezwypadkowe) - lampy przednie odstają drzwi na dole jedne wystają inne nie, jedne się lepiej zamykają inne nie i nie pomaga regulacja, masy uszczelniające od wewnętrznej strony drzwi chyba po pijanemu nakładali- ot taki urok - już to parę razy poprawiali ale dałem sobie spokój bo jeszcze coś ASO popsuje. I uprzedzam - widziałem inne nowe w salonie - jest dokładnie to samo
    Jak chce coś być premium to niech ma taką jakość jaką ma premium a nie gdzie spojrzeć to coś ostaje coś jest krzywo coś tandetne etc.
    Przepraszam ale to spostrzeżenia po posiadaniu wielu rożnych marek aut - każdej coś można zarzucić i każda ma wtopy ale nie lubię czarowania rzeczywistości że coś jest ok jak nie jest.
    dlatego ja właśnie lubię julkę taką jaka jest z wszystkimi jej wadami i zaletami chociaż oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że są rzeczy które nie każdemu muszą się podobać.Na szczęście należę akurat do tej grupy osób które wsiadając do julki nie burczą pod nosem:" o k...a ale ch....e plastiki... " lecz skupiam się na jej zaletach czerpiąc radość z jazdy
    Ostatnio edytowane przez tx555 ; 09-01-2017 o 19:47

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał loonyjoe Zobacz post
    cactus jest superfajny i ma wszystko, co potrzeba do szczęścia za niezłą cenę... z wyjątkiem sensownego silnika i automatu (jest skrzynia zautomatyzowana dla silnika 82 km ) gdyby miał wersję 130-160km to byłaby to moim zdaniem świetna opcja
    Dokładnie. Wtedy sam bym już nim może jeździł . Ja bym jeszcze dorzucił obrotomierz i wskaźnik temperatury silnika, ale bez tego dałoby się przeżyć w sumie.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS