Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Temat: Jak to dokładnie jest z tymi wahaczami

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał SYSUNIAdq Zobacz post
    koledzy ponaglam pytanie co to za firma Vema i fast?? bo jedne wahacze Vema kosztują 400 zł około a drugie tez Vema po 200 tak jak fast około 190 ?? niby gość opisuje że są ta fabrykanty te vema itd tylko czemu u jednych 400 a u drugich po 200?
    czy to te same czy jednak nie?
    Vema za 400zł to przegięcie. Możliwe, że trafiłaś na dwa różne źródła pochodzenia, czyli drogi sklep motoryzacyjny i tani sprzedawca z allegro, który nie musi odprowadzać podatku - wówczas produkt ten sam, a spora różnica w cenie jest możliwa.
    Co ma na myśli ten sprzedawca mówiąc "fabrykanty"? Jeśli chodzi o pierwszy montaż, to ani jedne, ani drugie nie były montowane w fabryce.
    Fast od razu bym Ci odradził, nie z doświadczenia, ale z opinii, bo podobno jak sama nazwa wskazuje szybko się zużywają
    Co do Vemy, to już nieco lepiej, ale warto dołożyć i kupić oryginał TRW, lub Delphi. sprzedawca z allegro krisjtd ma w dobrej cenie (poniżej 700zł z wysyłką). Nawiasem mówiąc w Intercarsie Delphi kosztuje więcej niż TRW, które po obniżkach można wyrwać w granicach 340zł/szt.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Ostatnio edytowane przez alces1 ; 17-06-2009 o 17:34

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

Co do Vemy, to już nieco lepiej, ale warto dołożyć i kupić oryginał TRW, lub Delphi. sprzedawca z allegro krisjtd ma w dobrej cenie (poniżej 700zł z wysyłką). Nawiasem mówiąc w Intercarsie Delphi kosztuje więcej niż TRW, które po obniżkach można wyrwać w granicach 340zł/szt.
    Pozdrawiam.
    - Rafał[/QUOTE]

powiem ci kolego tak w intercarsie trw z obnizka 640 zl w innym 390 w vakko lub inter team 560 zł z obniżką stachura trw 750 a swag 860 z obniżką zamienników nie mają dlatego zdecydowałem sie na zamienniki z allegro ponieważ na rok czy półtora nie opłaca mi sie wydawać ponad tysiaka za same wahacze no i dlatego się dowiaduje czy te vema wytrzymają choć rok jak sądzisz? dadzą rade zrobić ze 30-40 tyś km?

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

powiem ci kolego tak w intercarsie trw z obnizka 640 zl w innym 390 w vakko lub inter team 560 zł z obniżką stachura trw 750 a swag 860 z obniżką zamienników nie mają dlatego zdecydowałem sie na zamienniki z allegro ponieważ na rok czy półtora nie opłaca mi sie wydawać ponad tysiaka za same wahacze no i dlatego się dowiaduje czy te vema wytrzymają choć rok jak sądzisz? dadzą rade zrobić ze 30-40 tyś km?
    640zł w intercarsie? Ale to za komplet TRW i przy maksymalnej zniżce, prawda?
    Co do Vemy, to hm... wiele zależy od tego po czym jeździsz i jakie masz ogumienie, jeśli standard (nie więcej niż 16") to myślę, że dadzą radę, a raczej powinny(!) ale to moje zdanie. Natomiast przypomniało mi się coś jeszcze - z daleka omijaj febi - naciąłem się na ten szajs mając jeszcze Alfę 146. Nie przejechałem na nich nawet 15.000km.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

kolego ja podałem cenę za sztuuuuke!!!!!!!!!!!!! jesli byloby to za kpl to nawet bym sie nie zastanawiał no a ogumienie 16 na 205 na 55 tak wiec nie najgorsze a pozatym jezdze w zasadzie tylko do pracy i jest tam nowy asfalt
    Ostatnio edytowane przez SYSUNIAdq ; 17-06-2009 o 18:49

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

kolego ja podałem cenę za sztuuuuke!!!!!!!!!!!!! jesli byloby to za kpl to nawet bym sie nie zastanawiał no a ogumienie 16 na 205 na 55 tak wiec nie najgorsze a pozatym jezdze w zasadzie tylko do pracy i jest tam nowy asfalt
    Wow. Cena z kosmosu. Mnie udało się (poprzez kolegę) zejść do ceny 350zł/sztuka TRW w Intercars, ale u kol. krissjtd kupiłem taniej. Jeśli masz nowy asfalt, to możesz kusić się na te wahacze z Vemy, ale na wszelki wypadek pilnuj gwarancji
    Pozdrawiam.
    - Rafał

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

no z tego co widze to kupowaleś do alfy 156 no i fakt na allegro trw do 156 są w granicy 300 zł a do 166 najtańsze na allegro widziałem 540 zł i moim skromnym zdaniem trw jeśli mam dać 400 zł za sztuke to w tej cenie mam 2 wahacze vemy co za 800 zł daje mi 4 sztuki czyli 2 sezony a podejrzewam że na trw tez dużo więcej nie zrobie a jeśli np polecą same gumy a sworzeń ocaleje to można wprasować nowe gdzie te kupuje po 25 zł więc chyba jednak skusze się na te vemy po 190 zł na allegro wcześniej np w 155 kupowałem krafta i smigały aż miło

---------- Post dodany o godzinie 18:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:06 ----------

WAHACZ ALFA ROMEO 166 DOLNY PRAWY VEMA ITALY OD (662709353) - Aukcje internetowe Allegro chodzi mi dokładnie o te sory za post pod postem

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał norbiwolow Zobacz post
    gumy zwykłe czy poliuretany ????? jaka cena i jak z demontażem ??? Widzę SG0240 że jesteś obyty z tematem - jakbyś mógł opisać jak to sprawnie wymienić z góry thx !!!
    Ja myślę, że poliuretany. Pytanie tylko, czy je smarować? Uważam, że to nie zaszkodzi, a pomóc może - osobiście wybrałbym smar silkonowy. Co do wymiany gum to trzeba roznitować obejmy, oczyścić drążek z ewentualnych pozostałości farby i większych nierówności metalu drobnym papierem ściernym, posmarować, dać nowe gumy i z powrotem to zanitować. Ja 5 lat temu, kiedy jeszcze były kłopoty z zakupem gum, podebrałem gumy od iveco i jeżdżę na nich do dzisiaj.
    Niestety wyjęcie stabilizatora nie jet łatwe bo trzeba opuścić belkę, tzw. sanki - więc potrzebny jest kanał lub podnośnik. Ceny za wymianę stabilizatora bez jego regeneracji w warsztatach kształtują się na poziomie 150-200 zł.

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

hurrra - nie musze wyjmować stabilizatora - wczoraj pojechałem ustawić zbieżność po wymianach i okazało się że jeden łącznik miał na dole spory luz i to on hałasował - wczoraj pod domkiem wymiana na nowy i nastała wyczekiwana cisza !!!!

teraz tylko konkretne sprzątanie belli i mozna latać i przyłozyć się do projektu AV LCD DISPLAY

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xdj1
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 2,4jtdm, AR GT 1,9jtd

Domyślnie

Witam, a jak można rozpoznać, że wahacz jest pozmianowy???

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

bylo pisane w tym temacie chyba na 1 lub drugiej stronie swoznie bodge a wahacz trw pozdro