Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Temat: symbol silnika sie swieci

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Czyli przepływka odpada, raz spotkałem się że program wywalał to samo co u Ciebie. Elektrozawór był padnięty. Nie chcę za dużo mieszać w temacie gdyż ja w benzynie zakochany a jtd serwisuje, egzaminuje, dla 2 połówki, także nie wielkie doświadczenie.
    Powodzenia życzę.

masaqqra
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dance1 Zobacz post
    Czyli przepływka odpada, raz spotkałem się że program wywalał to samo co u Ciebie. Elektrozawór był padnięty. Nie chcę za dużo mieszać w temacie gdyż ja w benzynie zakochany a jtd serwisuje, egzaminuje, dla 2 połówki, także nie wielkie doświadczenie.
    Powodzenia życzę.

bede twardy i sie nie poddam.
    co moge powiedziec...alfe mam od 2tygodni i widze ze ktois przede mna grzebal przy przeplywce...
    -brakuje jednej zakretki dociskowej od przeplywki
    -brakuje jedego wkreta zaraz pod przeplywka (chyba filtr powietrza)
    -slabo przymocowane rury, ktore sa polaczone z przeplywka, doslownie luzne

takze ktos juz mieszal w tych rejonach

---------- Post dodany o godzinie 21:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:45 ----------

zapomnialem dodac
    przewod ktory dochodzi do przeplywki ma odsloniete kabelki - ktos nieudolnie ciagnal i zeszla oslonka a wystarczylo podweazyc srubokretem

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

możesz spróbować zmierzyć miernikiem czy dochodzi napięcie do zaworu,oczywiście podczas testu programem.możesz ściągnąć przewód gumowy i przy pomocy drugiej osoby która będzie naciskała pedał gazu sprawdzić czy jest podciśnienie na tym przewodzie które jest potrzebna aby turbina zaczęła się kręcić

masaqqra
    Gość

Domyślnie

mam mentlik...we srode i tak umowilem sie z mechanikiem bo wsteczny mi nie dziala wiec mial to gosc zreobic(zarowki sa ok i bezpieczniki tez ok), dodam mu innych zadan kilka niech sprawdzi czy rurki sa szczelne no i postaram sie przetlumaczyc to co napisales w ostatnim poscie

masaqqra
    Gość

Thumbs up

zrobione! smiga az milo

wymieniony filtr powietrza, przeplywka i jakis 'Flex Sleeve'

dzieki wszystkim za pomoc naprawde mi to pomoglo no i dostalem darmowa lekcje

masaqqra
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał masaqqra Zobacz post
    zrobione! smiga az milo

wymieniony filtr powietrza, przeplywka i jakis 'Flex Sleeve'

dzieki wszystkim za pomoc naprawde mi to pomoglo no i dostalem darmowa lekcje
    ..CD
    ...taa...mechanik dodal mi jeszcze ze mam peknieta opone czego nie widac od zewnatrz no wiec dzisiaj wsiadlem i pojechalem zmienic - faktycznie byla peknieta. pojechalem zatankowac, wlaczylem music i mysle jestem najszczesliwszym facetem na ziemi, troche pogazowalem zeby potestowac bo wczesniej raczej nie chcialem bo opona peknieta no i co zauwazylem, nie powiem zeby az takiego powera miala! no ale ja amator i nie mam porownania bo to pierwszy moj samochod z turbo jakim jechalem no i zauwazylem ze jak jej dalem troche popalic to na 1 biegu delikatnie przed 3000 obrotow tracila na mocy, o kurcze co jest, mysle sobie, dzwonie do kolegi mowie co jest on na to ze to normalne taka ochrona turbo, ufff, dzieki bogu. ok.w sumie po okolo 2h jazdy wylaczylem silnik, poszedlem cos zjesc, wracam odpalam...bip bip
    motor control system failure go to dealer!
    nieee!!!!!!!!
    dzwonie do 'alfa mania' mechanika ktory powymienial mi te wszystkie czesci, gosci mowi ze tony'ego ktory robil mi samochod nie ma ale on na to spojrzy, swietnie jade. podlaczyl pod kompa a tam 'unknow error' czyli nieznany error. nie no mysle sobie zarabiscie ja to mam szczescie, tera pewnie caly silnik po czesci beda mi wymieniac.
    mowi ze chce sie przejechac. no i co odrazu gosc mowi ze cos jest nie tak ze samochod powinien frunac!
    ...wlasnie
    ...w poniedzialek mam zadzwonic zeby sie umowic na kolejne ogledziny
    nie wiem co o tym myslec, a co wy o tym myslicie?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Ty jednak chyba nie przeczytałes tego tematu:
    http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ym_zrobic.html
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

masaqqra
    Gość

Domyślnie

oj czytalem dluga lektura ale u mnie inaczej sie to objawia niz w temacie do ktorego podales link wyzej, ale ok z pewnoscia masz racje...i tak zrobie. oczyszcze czujnik ciśnienia doładowania zaloze zaslepke i wyczyszcze EGR no i overboost a pozniej bede sie martwil dalej jesli zabiegi nie pomoga. dzieki i pozdrawiam

masaqqra
    Gość

Domyślnie

update

dzieki wszystkim za pomoc a szczegolne dla 'lacky' ktory jest zarejestrowany na alfoholikach to on wszystkie te operacje zrobil ja sam nie dal bym rady.

wyczyscil EGR itd
    znalazl pekniete wezyki od overboosta i turbo i jeszcze jakis
    ...
    bella teraz lata
    rewelacja
    pozdrawiam

niedobroszek
    Gość

Domyślnie nowA

tak jestem nowA,bo od piątku poruszam się alfką.przed zakupem,sprawdził ją mój znajomy mechanik,a potem jeszcze serwis Alfy na Jubilerskiej,gdzie wszystko wyszło okej (łącznie z silnikiem & całą machinerią).następnego dnia,była gorąca sobota & mknąc 160 nagle zapaliła mi się lampka silnika.paliła się do następnego dnia,którego to dnia już było zdecydowanie mniej upalnie,bo nawet spadł deszcz.od tego czasu już się nie pali w trakcie jazdy.że tak napiszę,funkcjonuje normalnie.bardzo się zdziwiłam,ze zapaliła się po takim przeglądzie & ciut zwaliłam to na skłonność alf do takich rzeczy,o której słyszałam...& pomyślałam:"zaczęło się".
    poradzono mi tu,nie wpadać w panikę,bo moze właśnie zgaśnie.
    raz jeszcze zapytam w temacie odnośnie tej kwestii-co o tym myślicie?