@marek: Obejrzałem wczoraj po zmroku ten czujnik, nic się nie żarzy, z zewnątrz nic ciekawego nie widać. Jak dotykam w tym miejscu szyby łapą to ruszają wycieraczki.
@marek: Obejrzałem wczoraj po zmroku ten czujnik, nic się nie żarzy, z zewnątrz nic ciekawego nie widać. Jak dotykam w tym miejscu szyby łapą to ruszają wycieraczki.
Dzięki yoozef, ja właśnie wróciłem z auta. I dupa zbita.... Zasilanie do czujnika dochodzi. To mi ręce opadły.... Nie wiem co teraz dalej sprawdzić. Czemu to dziadostwo nie działa![]()
![]()
---------- Post added at 22:22 ---------- Previous post was at 21:33 ----------
A może ktoś w okolicy ma czujnik to bym podjechał podmienić? To się łatwo i bezpiecznie demontuje.
Odkopie troszke temat bo rozebrałem dzisiaj całe to gówno (przpraszam za wyrażenie ale ponad cztery godziny zabawy i doopa) i już całkiem zdurniałem. Moduł sterowania rozebrałem na części pierwsze, zostało chyba tylko odkleic te cztery sensory od szyby. Wszystko wyczyściłem poodginałem blaszki, wszystko ładnie się wciska i trzyma próbowałem chyba ze trzy razy kalibrowac i dalej nic. Wycieraczki działają dalej w trybie czasowym. Zatrzymują się w wyższej pozycji ale działają czasowo. Wylewałem wode na szybę zasłaniałem czujki ręką i nic. Bezpiecznik ok, prąd raczej też dochodzi bo po chwili działania w trybie czasowym blaszka robi sie trochę cieplejsza (chyba że jest zwarcie). Ręce mi już opadają. Zastanawiam się nad kupnem całej tej czarnej skrzyneczki z elektroniką. Podpowiedzcie co jeszcze mozna zrobić żeby to g..no działało
PS Po czym poznać że kalibracja jest zrobiona prawidłowo (oprucz tego że działa sensor a ie tryb czasowy)
Zamówie chyba na allegro tą "czarną szkrzynkę" pod lusterko i przełoże z całą elektroniką. Szlag mnie trafia jak coś jest w mojej Alfie a nie działa, tymbardziej że w poprzedniej 156 był czujnik deszczu i działał bez problemu.
Nie masz gwarancji że będzie działać. Bo sprzedawcy sami tego nie wiedzą. Odbieraj osobiście i przy nich zakładaj.
Jak mam jechać dwiećie kilometrów w jedną stronę po czujnik za 80zł to wole zamówić na allegro z zastrzeżeniem że w przypadku nieprawidłowego działania odsyłam z powrotem. Chyba że ma ktoś z dolnego śląska 166 na części to mogę podjechać
- - - Updated - - -
Ciekawe ile nowy może kosztowac?![]()
To właśnie dlatego mi nadal nie działa![]()
a czytałeś o moim problemie z którym sobie poradziłem?? tzn dociskając czujnik do szyby sprawdź jego działanie, niech druga osoba wtedy Ci poleje szybę wodą.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
W moim wypadku czujnik się ładnie trzyma jak nowy z fabryki. Nie ma mowy o luzach