A podłączałeś się FESem/MESem przed i po wypalaniu? Na pewno filtr jest przepalony? (sprawdź procentowe zatkanie)
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Wsumie nie do końca. Mam zamiar to zrobić przy następnym wypalaniu.
Ostatnio edytowane przez feagle ; 15-04-2015 o 22:03
Jeżeli ktoś by miał problem z wypalaniem filtra DPF to w Katowicach mamy takie urządzenie do czyszczenia całego układu spalania, więcej informacji na
http://www.forum.alfaholicy.org/slas...atowice-4.html
Witam,
ja w swoim samochodzie podlaczam komputer i dokladnie monitoruje stan DPF.
Wszystko byloby dobrze, gdyby nie sytuacja kiedy podczas wypalanie zwolnie prawie do zera (nie chce ale musze) wtedy samochod gasnie. Zawsze wyglada tak samo, kiedy jade wszystko gra, jak prawie sie zatrzymam silnik gasnie. Czy to normalne przy wypalaniu DPF, czy moj samochod ma jakąś wade?
Nie napewno nie powinno tak być,ewidentnie coś jest nie halo,zaobserwowałeś może jeszcze coś niepokojącego?
Zauwazylem jeszcze ze po zgasnieciu silnkia na krotką chwile pokazuje sie komunikat "Insufficient engine oil pressure, stop and turn off engine" (albo jaks tak). Nic wiecej niepokojacego nie zauwazylem . Co to moze byc?
Ale istnieje prawdopodobienstwo ze przez wadliwy czujnki albo kable podczas wypalanie dpf samochod gasnie? Bo tylko wtedy mam problem z tym komunikatem.
U mnie był przetarty kabel od czujnika i podczas wypalania dpf silnik gasł na wolnych obrotach,miejmy nadzieję że to tylko to...sprawdź czym prędzej bo z niskim ciśnieniem oleju raczej nie ma żartów.
Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka