Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 80

Temat: Akumulator sam się rozładowywuję w jedną noc !

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

Po ponownych pomiarach - wszystko ok. Dzisiaj rano aku znowu prawie całkiem padnięty... nie mam już sił! gdy kupię 100Ah odezwę się czy problem powrócił i nie życzę nikomu czegoś takiego - z nagrzewnicy nie kapie na przekaźnik ani nic

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Ale jak go odłączysz na noc i podłączysz dopiero przed jazdą to rozumiem że odpala?

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

dokładnie tak. choć czasem nawet w zimie rano odpalał normalnie

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

Cytat Napisał yoozef Zobacz post
    Ale jak go odłączysz na noc i podłączysz dopiero przed jazdą to rozumiem że odpala?
    czyli z tego wynika że wina może leżeć po stronie instalacji elektrycznej, no chyba że jakimś dziwnym trafem aku ma jakieś zwarcie i się rozładowuje jak jest podłączony.
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

No to cudów nie ma, coś go musi rozładowywać. Trzeba pomierzyć jeszcze raz dobrym amperomierzem pobór prądu na postoju przy wyłączonych wszystkich odbiornikach. Amperomierz za 20 zeta nie wystarczy, wiem z doświadczenia, u mnie w zależności od wybranego zakresu pokazywał różne wartości... bardzo różne .
    Może lampki w kabinie/drzwiach/bagażniku wariują, może ICS (ktoś pisał że lubi świrować i się czasem nie wyłącza), może alarm... Można też pokombinować i powywalać na nockę bezpieczniki od tych najbardziej podejrzanych komponentów.
    A że to wkurzające i można się naprawdę nakląć to wiem, u mnie tak było że się rozładowywał przez noc i do tej pory nie wiem co to było ale już się naprawiło . Pomiary nic nie wykazały, podejrzewam lampki z tyłu w kabinie bo były w trybie zapalania się przy otwartych drzwiach a odkąd je wyłączyłem nie ma problemów ze znikającym prądem.

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

aku na pewno nie ma zwarcia (no chyba, że mam takiego pecha że już 2 je ma, a tak w ogole pierwsze słysze o czymś takim)

---------- Post added at 20:25 ---------- Previous post was at 20:22 ----------

yoozef - ostatnio czasami nawet w nocy schodzę do garażu i sprawdzam - nic nie świeci ( w ramach desperacji). Teraz jedynie po zakupie opon zimowych poczekam na przypływ gotówki i kupię aku 100Ah. choć mój ojciec w tej samej 166 ma taki sam aku (78Ah) i smiga normalnie już ho ho długie lata...

Użytkownik Romeo Avatar 1990mb
    Mieszka w
    Jarocin/Poznan, Poland, Poland
    Auto
    [Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.

Domyślnie

to moze w ramach kombinowania i sprawdzania spróbuj przełożyć aku z tego drugiego auta a swój włożyć tam i zobacz jakie efekty, zawsze bedziesz bagatszy o jakies informacje
    Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
    Chętnie pomogę
    Szczegóły:
    http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105

KamilloV8
    Gość

Domyślnie

szkoda go, bo jest w bdb kondycji a jeśli moja Bella go rozładuje całkiem to już nie bedzie taki jak dawniej. Na dniach kupię 100Ah

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 166 2,4 JTD

Domyślnie

Witam nie chodzi o aku twojego Taty ale o twój naładuj go i własnie wsadz go do samochodu ojca i zobaczysz jaki będzie efekt (rezultat)

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał KamilloV8 Zobacz post
    Na dniach kupię 100Ah
    No właśnie szkoda trochę tak w ciemno nowy aku kupować, ja jednak obstawiam że to raczej bella coś świruje. Żeby ci nie zarżnęła nowego 100Ah bo będzie lipa.