hehee, ja tez tak mam yoozefjuz kupilem taka, nie chce mi sie ale twardo obiecuje sobie ze na wiosne naprawie
trzeba zaczac od "przestrzelenia" maty miernikiem. Moze to przy przycisku albo w nim jest cos nie tak (to optymistyczna wersja).
hehee, ja tez tak mam yoozefjuz kupilem taka, nie chce mi sie ale twardo obiecuje sobie ze na wiosne naprawie
trzeba zaczac od "przestrzelenia" maty miernikiem. Moze to przy przycisku albo w nim jest cos nie tak (to optymistyczna wersja).
Panowie , odgrzeje troche temat. Chce wymienic sobie siedziska na skorke (mam material w pelnej elektryce bez pamieci), duzo z tym zabawy, jak wyglada temat z pasami bezpieczenstwa.
Jeżeli skóry też są podgrzewane i wymieniasz z poduchami to jest chwila. Raz dwa się to wymienia. Gorzej jak nie masz grzania lub z jakiegoś innego powodu musisz zostawić swoją gąbkę a przełożyć tylko skórę. Wtedy dodatkowo poz zdjęciu poduch z obiciem musisz "odpikować" tapicerkę i "zapikować" na nowej gąbce. Tu już się trochę narobiszw tapicerkę są wszyte druty. W gąbkę też. I one razem są spięte stalowymi lub miedzianymi spinkami. Dlatego fotel ma takie fajne zagłębienia i kształty. Musisz odchylać po kawałku i kombinerkami wyłamywać te spinki. Potem przy montażu lepiej i szybciej użyć opasek zaciskowych (tych pasków do kabli). Generalnie robota nie trudna ale czasochłonna.
Mam wszystko(prucz pamieci) wlacznie z ogrzewaniem, a chcialbym wymienic wymienic wszystko fotele i kanape . A pasy bezpieczenstwa jak sa przymocowane?
Pasy sa przymocowane jedna sruba z tylu fotela pod tym plastikiem ( plastkic odgiac albo odkrecic ) . Sruba 17, bierzesz plaska 17stke i odkrecasz. Nic strasznego. Fotele w 166 wyjmuje sie w ciagu 30 minut, jak wiesz co robisz. Sam fotel przymocowany jest razem z prowadnica do podlogi 4 torxami 40. Jesli masz fotele jedzone elektrynie to pamietaj zaby nic nie odlaczac zanim nie odkrecisz foteli. Fotel trzeba przesunac do przodu i do tylu na maxa zeby go odkrecic.
Przy wyjmowaniu foteli z auta nalezy uwazac zeby prowadnicami nie prosywac sobie tapicerki! Tak, niestety mi sie zdarzylo. Fotele sa dosc duze i ciezkie.
Super. A jak sprawa wyglada z tylna kanapa?
Z tylnia kanapa jest jeszcze mniej roboty. Najpierw odkrecasz oparcie, dwie sruby mniej wiecej tak okolo 1/3 odleglosci od p
brzegu oparcia, miedzy kanapa a oparciem, odegnij troche kanape i je zobaczysz. Jak zdejmiesz oparcie to pozniej tylko ciagniesz kanape do siebie i do gory, ona siedzi na zaczepach takich, czasem trzeba uzyc troche sily. Na forum byl gdzies poradnik ze zdjeciami, poszukaj w dziale zrob to sam.
Generalnie nic trudnego, powodzenia![]()
Postanowiłem mojemu pięknemu i prawie nowemu autu (ledwie 20-letnia Lancia Kappa) zafundować skórzane fotele
wybór padł na siedzenia z Alfy 166 ze względu na łatwość montażu (ta sama podłoga)
Ale mam problem z elektryką, fotele są z pamięcią , regulacją itd
Czym ktoś z Was mógłby mi podpowiedzieć która wtyczka od czego i oczywiście podłączenie poszczególnych kabli ?
Na zdjęciu jest fotel kierowcy, ma jedną wtyczkę więcej niż fotel pasażera (kierowca ma dwie białe wtyczki pasażer tylko jedną)
Myślę że ta czarna prostokątna wtyczka na 2 kable to będzie grzanie, ma grubsze przewody
Jedna z tych białych pasuje mi do instalacji , prawdopodobnie czujnik "czy ktoś siedzi"
Reszta to magia, proszę o pomoc
![]()
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Mała wtyczka na dwa kable to czujnik zapięcia pasów. Biała duża to podgrzewanie. Czarna z grubymi kablami to zasilanie foteli.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368