Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Temat: Koniec dwumasa czy coś innego??? drgania odczuwalne w środku

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Fucel
    Mieszka w
    Grudziadz
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał machas1 Zobacz post
    Bo na forum widzę, że ceny padają w postach 650zł plus, ale nie znalazłem żadnego sklepu
    www.autosklep24.pl - dawny partner forum, 2 tygodnie temu nabyłem kpl sprzęgła Valeo za 640zł z przesyłką od nich

- - - Updated - - -

I jeszcze dodam, że u mnie powodem wymiany było w rozsypce łożysko, i bardzo wyczuwalne drgania przy ruszaniu. Po wymianie sprzęgła, wszystko wróciło do stanu jak auta z salonu Dwumas był w eleganckim stanie przy prawdziwym przebiegu 255 tyś km

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 1.9 JTD 136 KM

Domyślnie

Czy w idealnym stanie, to się wkrótce okaże.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Fucel
    Mieszka w
    Grudziadz
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Strawko Zobacz post
    Czy w idealnym stanie, to się wkrótce okaże.
    Co masz na myśli pisząc to? Bo jakbyś przeczytał uważnie, to napisałem "eleganckim" a nie "idealnym" stanie. A to różnica...

Użytkownik Rowerzysta Avatar piotrwachnik
    Mieszka w
    Polkowice
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTDm Wersja SPORT RED LEATHER

Domyślnie

witam koledzy. Ja miałem te same objawy. Drgania na wstecznym i przy ruszaniu, a wczoraj pojawiło się brzęczenie i brak sprzęgła. To na pewno sprzęgło, łożysko, albo pękło słoneczko. Miałem już tak kiedyś w Fiat Brava. Także zabieram się za rozbieranie od niedzieli...

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Aleksandrów Łódzki
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 8v 2008r.sedan

Domyślnie

Witam... Przy zmianie biegów jest delikatne puknięcie przy puszczaniu sprzęgła czy to objawy zużytego dwumasu? a na zimnym silniku na luzie takie klekotanie jest jak wcisne sprzegło i bieg to cisza..Pomocy

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał piotrwachnik Zobacz post
    witam koledzy. Ja miałem te same objawy. Drgania na wstecznym i przy ruszaniu, a wczoraj pojawiło się brzęczenie i brak sprzęgła. To na pewno sprzęgło, łożysko, albo pękło słoneczko. Miałem już tak kiedyś w Fiat Brava. Także zabieram się za rozbieranie od niedzieli...
    To zobacz sobie to co teraz zacząłem, bo stało sie u mnie podobnie: http://www.forum.alfaholicy.org/147/...nej_firmy.html

- - - Updated - - -

Cytat Napisał aron159 Zobacz post
    Witam... Przy zmianie biegów jest delikatne puknięcie przy puszczaniu sprzęgła czy to objawy zużytego dwumasu? a na zimnym silniku na luzie takie klekotanie jest jak wcisne sprzegło i bieg to cisza..Pomocy

Nie chcę cię martwić ale dwumas klekocze. Puszczasz sprzęgło i jedna z mas uderza o drugą (za duży luz wzdłużny). Na zimnym jak klekocze z jego okolic, to znaczy, że smar żelowy w amortyzatorach właśnie przestał być smarem żelowym.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Aleksandrów Łódzki
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 8v 2008r.sedan

Domyślnie

Hmm...czyli będzie trzeba mieć na uwadze naprawę? Jakie to koszty? a można jeszcze jeździć czy koniecznie już naprawa?

Nie chcę cię martwić ale dwumas klekocze. Puszczasz sprzęgło i jedna z mas uderza o drugą (za duży luz wzdłużny). Na zimnym jak klekocze z jego okolic, to znaczy, że smar żelowy w amortyzatorach właśnie przestał być smarem żelowym.[/QUOTE]

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

Ja jestem po wymianie sprzęgła z dwumasą i powiem szczerze, że drgania nie ustały, a więc w moim przypadku zapewne poduchy są do wyrzucenia.

Użytkownik Rowerzysta Avatar piotrwachnik
    Mieszka w
    Polkowice
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTDm Wersja SPORT RED LEATHER

Domyślnie

kolego nie strasz mnie bo mam sprzeglo kompletne do zalozenia juz tej samej firmy:/ Mam nadzieje, że jednak wytrzyma trochę dłużej
    Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    To zobacz sobie to co teraz zacząłem, bo stało sie u mnie podobnie: http://www.forum.alfaholicy.org/147/...nej_firmy.html

- - - Updated - - -

Nie chcę cię martwić ale dwumas klekocze. Puszczasz sprzęgło i jedna z mas uderza o drugą (za duży luz wzdłużny). Na zimnym jak klekocze z jego okolic, to znaczy, że smar żelowy w amortyzatorach właśnie przestał być smarem żelowym.

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 156 sport wagon 1.9 JTD, 81kW, rocznik 2001

Domyślnie

U mnie wszystko już zrobione, po rozebraniu okazało się, że poszło to słoneczko o którym często tutaj czytam. Założone nowe sprzęgło Valeo (komplet), z robocizną wyszło 960zł. Mam nadzieję, że posłuży długo, bo Belcia chodzi jak by się dopiero urodziła
    Niestety pojawił się nowy problem, mianowicie szukam drzwi od strony kierowcy przednich do mojej 156 SW, bo żona nie zauważyła latarni i tak wgniotła, że lepiej tego nie klepać. Czy ktoś ma może taki drzwi na zbyciu nr lakieru 400 blu vela? ;(