Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 111

Temat: jak sprzedać alfe 156

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Coś namnożyło mi wpisów...
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Świeżak Avatar arturo
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa 156 2,4 JTD 2001r

Domyślnie

Cytat Napisał Korczu
    A swoja droga zastanowiles sie jaki chcesz samochod nastepny,ktory by nie doprowadzał cie do bankructwa jak twoja "zadbana" ar 156? :roll: tak pytam z ciekawosci.
    z tego co czytam o zachwytach b.pawelka nad niemiecką myślą techniczną to pewnie będzie jakiś merc lub inny pancerwagon
    Ale jak już pisałem "tanie mięso psy jedzą" i nie ważne czy to będzie włoski,niemiecki,francuzki czy japoński złom to także będzie to studnia bez dna

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

hmm przezywam ta decyzje bardzo (pozbycie sie alfy jest dla mnie kwestia przede wszystkim emocji). Moje marzenia miałbym wymienić na coś co zawsze uwazałem ze największe motoryzacyjne zło (uważam tak dalej) i stanowi pozbawienie motoryzacji jakichkolwiek emocji na rzecz praktyczniosci. I wcale nie jest tak jak którys z kolegów napisał że fascynuja mnie niemieckie auta bo tak nie jest. Natomiast bede bronił ich wytrzymałości bo z doświadczenia widze ze idzie to na równi z brakiem jakiegokolwiek polotu. Co do auta pomine dyskusje na temat stanu zakupu bo nie mam juz na nie ochoty. Widze natomiast ze naprawy w alfie zaczynaja byc zamykającym sie kołem. Moj opis dotyczycy głównie zawieszenia (w zasadzie tylko). Ja wymieniam element. Potem kolejny i kolejny. A po jakims czasie ten pierwszy jest znów do wymiany. Bo jezeli chodzi o stan techniczny to mysle ze niewiele jest alf do tego stopnia dopieszczonych, w które została włozona taka ilosc pieniędzy, pracy, czasu i przede wszystkim serca

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Dajcie chłopakowi spokój, sprzedaje bo musi. Decyzja podyktowana rozsądkiem. Wróćmy do głównej kwestii: jak sprzedać AR 156:
    - cena, wychodzi na to że nie powinna być za niska, bo ludzie pomyślą że mina
    - auto zadbane to czyste auto, niech ktoś kto wsiądzie poczuje się wyjątkowo, oczywiście bez przesady, żeby się środek czyszczący spod maski nie wylewał a kokpit nie kleił od oleju
    - napisz że auto zadbane i możesz spokojnie podjechać z kupującym do dowolnego diagnosty/warsztatu

i powodzenia, kiedyś do AR wrócisz :wink:
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Ogier Avatar Wierzba
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TCT i AR Spider 916 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek
    hmm przezywam ta decyzje bardzo (pozbycie sie alfy jest dla mnie kwestia przede wszystkim emocji). Moje marzenia miałbym wymienić na coś co zawsze uwazałem ze największe motoryzacyjne zło (uważam tak dalej) i stanowi pozbawienie motoryzacji jakichkolwiek emocji na rzecz praktyczniosci. I wcale nie jest tak jak którys z kolegów napisał że fascynuja mnie niemieckie auta bo tak nie jest. Natomiast bede bronił ich wytrzymałości bo z doświadczenia widze ze idzie to na równi z brakiem jakiegokolwiek polotu. Co do auta pomine dyskusje na temat stanu zakupu bo nie mam juz na nie ochoty. Widze natomiast ze naprawy w alfie zaczynaja byc zamykającym sie kołem. Moj opis dotyczycy głównie zawieszenia (w zasadzie tylko). Ja wymieniam element. Potem kolejny i kolejny. A po jakims czasie ten pierwszy jest znów do wymiany. Bo jezeli chodzi o stan techniczny to mysle ze niewiele jest alf do tego stopnia dopieszczonych, w które została włozona taka ilosc pieniędzy, pracy, czasu i przede wszystkim serca
    Hej
    - czytając ten wątek jak tez inne miejsca gdzie wypowiadasz się odnoszę wrażenie że jestem trochę do ciebie podobny

Może moja rada ci się an nic nie przyda ALE....

Jeżdziłem Alfą 156- piekną- psującą się ale lubiłem bardzo ten samochód- lecz własnie koszty ekspluatacji były za wysokie, miałem dość naprawiania zawieszenia które i tak po miesiącu czy dwóch zaczynało skrzypieć! Zainwestowałem dużo w samochód, przeprowadziłem Face-lifting wersji z 1999 roku! sprzedałem go ze sporą stratą osobie, która tak jak ja pokochała ten samochod od razu ( pozdrawiam Krzysiek jeśli to przeczytasz )

W ramach szukania oszczędności- dołożyłem trochę pieniędzy do tego co uzyskałem z alfy i kupiłem- jak mi się wydawało IDEAŁ- Ford Mondeo- kombi bogata wersja DIESEL- wyprodukowany w belgii przywieziony z niemiec- cóż za 32 tys zl neimozna sie wiele spodziewac.

Jak się okazało- "miesiąc miodowy" trwał 7 dni - wtedy wyskoczył pierwszy błąd wtrysków... musiałem w samochodzie zmienić:
    - hamulce ( tarcze i klocki)
    - amortyzatory
    - zaiweszenie tył
    - kalibracja wtrysków
    - regenerować wtryskiwacz
    - porobić mnóstwo innych rzeczy...

Do tego doszło usuwanie uszkodzeń po poprzednim właścicielu ( woził psy...)
    władowałem w ten samochód kupe pieniędzy... Zmieniłem sobie kierownicę, wnętrze itp- miało mi rekompensować to że t nie "alfa"

Dobijało mnie to że widzę klon swojego auta na każdym skrzyżowaniu...
    Problemy z wtryskami narastały... bałem się jeżdzić samochodem- okazało się że moge tankowac tylko na jednej stacji bo inne kończą się wizytą w serwisie diesla i płaceniu 250 zł za nowa kalibracje, kasowanie błedów itp...

Okazało się że tej kolumbryny nie mogę nigdzie w mieście zaparkowac, wszedzie wystaje jeszcze mi w nia uderzyli na parkingu...

Wku...łem się bardzo- sprzedałem ten samochód ( wczesniej pakując jakieś 1480 zł w nowy wtrysk i parę set zł w kolejne napraway )

i kupiłem znowu Alfę - bo nie było inne bardziej rozsądnego wybrou- wiedziałem co kupuje, nie powiniem mieć niespodzianek, wiem że muszę uważać na zawieszenie, rozrząd itp no i znowu kocham swój samochód

Także- kończąc- zanim puścisz swój samochód z ogromną strata miej na uwaddze to że to co kupisz może byc strzałem w kolano- bo każdy uzywany samochód to wydatki i nie ma samochodów oszczędnych i nie psujących się

( PS. chyba że planujesz kupić nowy smaochód - wtedy gratuluje i może to dobry wybór)
    “You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

ja równiez mam nadzieje wróce. Ogolnie mysle ze wystawie auto w necie zeby sobie na jakims otomoto postało i bede spokojnie czekał. Zastosuje sie do rady kolegów i zrobie zdjecie tak zeby było widac naklejke alfaholików
    Czy takie rzeczy jak np stożki i powinienenm wywalić?? Wydechu niestety nie wymontuje a szkoda.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Widzisz kolego ty bawiłeś się w pseudomodyfikacje swojej alfy (po jaką cholerę był ci stożek), a jak robiłes remont zawieszenia to po kawałku zamiast kompleksowo - nic dziwnego że było ono non stop uszkodzone i zawsze, któryś element był uszkodzony.
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Mieszka w
    Opole
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156
    Widzisz kolego ty bawiłeś się w pseudomodyfikacje swojej alfy (po jaką cholerę był ci stożek), a jak robiłes remont zawieszenia to po kawałku zamiast kompleksowo - nic dziwnego że było ono non stop uszkodzone i zawsze, któryś element był uszkodzony.
    Bo nie każdego stać na kompleksową wymianę zawieszenia, czyli wahacze+amorki przód+tył. A stożek można sobie w garażu zrobić za 110zł~200zł.
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    Cytat Napisał Maciek-156
    Bo nie każdego stać na kompleksową wymianę zawieszenia, czyli wahacze+amorki przód+tył. A stożek można sobie w garażu zrobić za 110zł~200zł.
    no kolega ozzy nie mógł tego trafniej ujac. Naprawiałem co sie dało a dolot zrobiłem w całości sam. Głównie wg instrukcji z alfaclubu i info z zagranicznych forów od ludzi którzy nmieli pieniądze i mozliwosci hamowania swoich aut. Natomiast niczego to nie wnosi w odpowiedz na moje pytanie

Mieszka w
    Opole
    Auto

Domyślnie

Warto napisać że zdjęcia lepszej jakości możesz na email wysłać.