harmonijke zawsze miałem zaklejoną do okoła tasma czy to ma znaczenie??
harmonijke zawsze miałem zaklejoną do okoła tasma czy to ma znaczenie??
objawy nieszczelnego? Buczy,strzela,skaczą obroty i nie da się jeździć(paliwo) ,na gazie prawie ok. Oczywiście auto przymulone,jeśli mocniej rozwalony to marchewa świeci(choć miałem przypadek,że nie świeciła) . Sprawdzić bardzo łatwo,odpalić i zacząć psiukać dezodorantem po całym kolektorze i wokół niego.Jak zacznie wariować to masz rozwiązanie.
Choć powtarzam,to przypadek z 1.82.5 to znam tylko z marzeń
![]()
koledzy sprawdziłem tą harmonijke i jest do wymiany , poprostu cała rozwalona , zero szczelności czy te wszystkie objawy jakie mam moga byc przez ten dolot?? macie jakieś namiary żeby tanio kupić ten dolot?? bo znalazłem na allegro jedna aukcje tego dolotu i koszt 269 zł :/ http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-5...120362330.html
owinąłem szczelnie tasmą i chciałem zrobic ten reset i nie mogłem go dokończyć bo jak zostawiłem auto na wolnych obrotach to po chwili zgasło .
tak sobie myśle dzis i wymysliłem że może sprawdze czy to nie jest czasem wina przepływki, wiec założyłem starą przepływkę i ku mojemu zdziwieniu wszystko wróciło do normyauto normalnie chodzi na wolnych obrotach, światła i zegary nie przygasają itd , wiec to wina przepływki
![]()