Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Temat: problem z Alfa romeo 156 2.5 V6 24v + LPG Pomocy :(

kocurek_dan
    Gość

Domyślnie

harmonijke zawsze miałem zaklejoną do okoła tasma czy to ma znaczenie??

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Jesli jest szczelna to ok. tez mam owinieta tasma.
    Genetics makes the champions, want to compare?!

nymo
    Gość

Domyślnie

objawy nieszczelnego? Buczy,strzela,skaczą obroty i nie da się jeździć(paliwo) ,na gazie prawie ok. Oczywiście auto przymulone,jeśli mocniej rozwalony to marchewa świeci(choć miałem przypadek,że nie świeciła) . Sprawdzić bardzo łatwo,odpalić i zacząć psiukać dezodorantem po całym kolektorze i wokół niego.Jak zacznie wariować to masz rozwiązanie.

Choć powtarzam,to przypadek z 1.8 2.5 to znam tylko z marzeń

kocurek_dan
    Gość

Domyślnie

koledzy sprawdziłem tą harmonijke i jest do wymiany , poprostu cała rozwalona , zero szczelności czy te wszystkie objawy jakie mam moga byc przez ten dolot?? macie jakieś namiary żeby tanio kupić ten dolot?? bo znalazłem na allegro jedna aukcje tego dolotu i koszt 269 zł :/ http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-5...120362330.html

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Owin wpierw tasma izolacyjna kilka razy bardzo szczelnie i sprawdz czy to wszystkie nieszczelnosci, pozniej zrob to co Ci pisalem i pojezdzij troche i napisz czy jest roznica
    Genetics makes the champions, want to compare?!

kocurek_dan
    Gość

Domyślnie

owinąłem szczelnie tasmą i chciałem zrobic ten reset i nie mogłem go dokończyć bo jak zostawiłem auto na wolnych obrotach to po chwili zgasło .
    tak sobie myśle dzis i wymysliłem że może sprawdze czy to nie jest czasem wina przepływki, wiec założyłem starą przepływkę i ku mojemu zdziwieniu wszystko wróciło do normy auto normalnie chodzi na wolnych obrotach, światła i zegary nie przygasają itd , wiec to wina przepływki